Nemzetközi - Bennani: a termasi pálya nagyon csúszós
Bennani: a termasi pálya nagyon csúszós
Fotó: WTCC Media

Bennani: a termasi pálya nagyon csúszós

LantiLanti
2015/02/27 18:05

Ezt a pillanatot is megértük, a téli hallgatás vagy kényszeredett mellébeszélés után végre eljött az idő, hogy az előttük álló versenyekkel foglalkozzanak a csapatok és pilóták.

Egy hét múlva ilyenkor már túl leszünk a Termas de Rio Hondóban esedékes első forduló pénteki tesztjén, amiből sok következtetést ugyan nehéz lesz levonni, de mindenképp fontos pillanatnak számít majd.

Az induló versenyzők és csapatök közül szinte mindenki rendelkezik valamennyi tapasztalattal az argentin körről, amely tavalyelőtt mutatkozott be a WTCC-ben, és ahol eddig négyből három futamot Pechito López nyert meg. Kilóg ebből a sorból a Sebastien Loeb Racing, amely számára a legtöbb helyszín, így Termas is új lesz idén, azaz Mehdi Bennani feladata, hogy ellássa tanácsokkal a mérnökeit.

A marokkói tavaly nyolcadik lett az időmérőn a Honda Civic-kel, a második futamon pedig sokáig a második helyen haladt, ám végül csak nyolcadikként ért célba.

"Ez a pálya nehezebb, mint amilyennek elsőre látszik. Nagyon könnyű hibázni rajta, hiszen gyenge a tapadás, ami folyamatos problémát okoz, mert rendkívül nehéz megtalálni a határokat."

"Szeretnék egyből versenyképes lenni, de tudom, van még rengeteg olyan paraméter, amit nem próbáltunk ki, miközben a riválisaink jóval több tapasztalattal rendelkeznek. Így nincs más célom, olyan teljesítményt akarok nyújtani, hogy a végén ne kelljen semmit megbánnom. Csak úgy léphetünk előre, ha mindenki 150%-ot ad bele" - tüzelte csapatát a marokkói.

Bennani tavaly több alkalommal is bizonyította, nem lassú versenyző, ám eddig meglehetősen hullámzó teljesítményre volt csak képes, és egy-egy kiugró hétvégét általában több gyengébb szereplés követett. Ha valóban az élmezőnybe akar tartozni, a kiegyensúlyozottság kell hogy legyen az egyik legfontosabb cél számára.

Hozzászólások