WTCC - Nem tudom, Andy Priaulx a gyerekének, az autójának, vagy a csapattársának örült-e jobban
Nem tudom, Andy Priaulx a gyerekének, az autójának, vagy a csapattársának örült-e jobban
Fotó: britishgt.com

Nem tudom, Andy Priaulx a gyerekének, az autójának, vagy a csapattársának örült-e jobban

LantiLanti
2019/07/29 19:21

Egy hete több szempontból is emlékezetes hétvégéje volt Andy Priaulx-nak, a Lynk & Co háromszoros világbajnok pilótája először versenyezhetett egy csapatban a fiával, Sebastiannal. Ráadásul egy igen dögös Ford Mustang GT4 volt a díszlet, meg egy igazi legenda a váltótárs. 

Seb Priaulx idén a Brit GT bajnokságban megy a Ford GTE programjáért is felelős Multimatic Motorsport csapatnál. Akik nem mellesleg a Mustang GT4-et is fejlesztették. 

A sorozat múlt héten Spa-Francorchamps-ba látogatott, ahova Larry Holték meghívták Andy-t is, ráadásul a csapattársa a brit pályakerékpáros legenda, a hatszoros olimpiai bajnok Sir Chris Hoy volt. 

66748095_2487126224684014_3413877595861680128_o.jpg

A kis-Priaulx egy másik Mustangot vezetett, állandó csapattársával, Scott Maxwellel, akivel vezeti a GT4-es kategória összetettjét. Sebék amúgy Spa-ban a hatodik helyen végeztek, míg Andyék a 14.-ként értek célba. 

"Fantasztikus hétvégénk volt; nagyon örülök, hogy Seb és Scott fontos pontokat gyűjtött a bajnokságban. Ez a pálya sajnos nem annyira feküdt nekünk. Amúgy elég intenzív volt a Priaulx vs. Priaulx párharc; az időmérőn, amikor én száraz, ő pedig esős beállításokkal ment, megvertem őt, a versenyen viszont ő futotta a jobb köridőt" - mesélte Priaulx.
"Nagyon köszönöm Larry Holtnak és a Multimaticnak, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Sosem fogom elfelejteni."

Priaulx korábban Barcelonában a WTC Blognak azt mondta, egyetlen ember van a földön, akitől nem sajnálja, ha kikap, és az a fia. 

Hozzászólások