WTCC - Nem Makaó lehet a 2019-es WTCR-szezonzáró
Nem Makaó lehet a 2019-es WTCR-szezonzáró

Nem Makaó lehet a 2019-es WTCR-szezonzáró

Lanti ·
2018/11/24 16:06

Egy makaói oldal szivárogtatta ki az első hozzávetőleges információkat a várható 2019-es WTCR versenynaptár kapcsán, és a Hoje Macau értesülései több ponton egybeesnek a WTC Blog által hallott információkkal. 

Az ő szempontjukból természetesen az a legfontosabb, hogy 2019-ben is ellátogat Makaóra a Túraautó Világkupa (november 14-17), ám a két évvel ezelőtti WTCC szezonhoz hasonlóan ezúttal sem náluk zárulhat a műsor. 

A hírek szerint ehelyett december első hétvégéjén rendezhetik az év utolsó futamát a malajziai Sepangban, ahol a WTCR a Motoros Endurance Világbajnoksággal tartana közös fordulót. Ez szervezési szempontból nagyon logikus döntés, hiszen a FIM EWC is az Eurosport Events portfóliójába tartozik. 

A motoros bajnokság vezetői már korábban bejelentették a sepangi forduló időpontját, ami december 7, tehát ez lehet a következő WTCR szezon záró eseményének dátuma is. 

A WTC Blog úgy értesült, nem Sepang lehet az egyetlen hétvége, ahol az EWC és a WTCR összefog, a Túraautó Világkupa jövőre visszatérhet a Szlovákiaringre, ahol idén az év talán egyik legjobb fordulóját rendezték. A Motoros Endurance VB május 12-én érkezik a Felvidékre, és elméletileg a túraautósok is mennek velük. 

A Hungaroring is biztos pontnak tűnik a 2019-es naptárban, a jegyértékesítésért felelős Ostermann Forma 1 kft. már létre is hozott egy hivatalos eseményt a legnagyobb közösségi oldalon, melynek időpontja április 27 és 28. 

A makaói honlap szerint Vila Real helye is stabilnak tűnik a naptárban, a portugáliai versenyt tavalyhoz hasonlóan idén is júliusban rendezik majd. 

Sepang érkezésével viszont egy helyszínnek ki kell esnie (információink szerint a 10 hétvége fix), és a tippelnem kellene, akkor valamelyik kínai fordulót mondanám. Sőt, pontosítok, akkor Wuhant mondanám. A városi derbit nagy várakozások előzték meg, de úgy tudjuk, a feltételek messze nem voltak ideálisak, így nem lepne meg, ha 2019-ben már csak Ningbóba látogatna el a mezőny. 

A többi helyszín egyelőre kérdéses, ám Marrakesh és a Nordschleife elég biztos befutónak tűnik, és Zandvoortba is visszatérhet a mezőny. Az elmúlt évek tapasztalata alapján egy japán forduló is több mint valószínűnek tűnik.

A hivatalos 2019-es versenynaptárt a december 5-i szentpétervári Motorsport Világtanács ülésen hagyják majd jóvá. 

Hozzászólások