WTCC - Nem feltétlenül jár közös úton az Audi és a Volkswagen a TCR-ben
Nem feltétlenül jár közös úton az Audi és a Volkswagen a TCR-ben
Fotó: Audi Sport

Nem feltétlenül jár közös úton az Audi és a Volkswagen a TCR-ben

LantiLanti
2019/11/25 18:29

Múlt hét végén kisebb fajta sokként érte a túraautós közönséget a Volkswagen bejelentése, mely szerint a márka a jövőben nem épít több belső égésű versenyautót, és a jelenlegiek egy részének a gyártását is leállítja. Közéjük tartozik a WTCR-ben is futó Golf GTi TCR. 

Ám nem a Volkswagen volt a csoport első márkája, amely negatív túraautós hírt közölt mostanában. Nemrég az Audi Sport részéről fogalmaztak úgy, jövőre biztosan nem érkezik a piacra az RS3 LMS TCR új változata, holott már az év eleje óta erről lehetett hallani, és az utcai modellt is frissítették.

Sokan összekapcsolták a két hírt, és már arról kezdtek pusmogni, hogy az Audinál is elkaszálják a TCR-programot. A márka sajtófelelősétől kapott információk viszont nem ezt támasztják alá.

"Annak ellenére, hogy egy konszernbe tartozik a két márka, a Volkswagen döntése nem jelenti, hogy az Audi is ugyanezt az utat fogja bejárni. Való igaz, jövőre nem érkezik új változat az RS3 LMS TCR-ből, így a csapataink a következő szezonban is a jelenlegi modellel versenyezhetnek világszerte" - tájékoztatta az Audi Sport sajtóreferense a WTCBlog.hu-t. 
"Az Audi azonban nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy később épüljön egy második generációs változat is az RS3 LMS-ből, viszont egyelőre megerősítő döntés sem született erről."

Az már egy másik kérdés, hogy a gyengén sikerült idei szezon után, új autó nélkül, vajon akar egy gyári hátszéllel rendelkező csapatot indítani az Audi a WTCR-ben, vagy megelégszenek a nemzeti és regionális bajnokságokban futó ügyfelekkel, és kivárják az igazgatótanács döntését?

Volkswagen esetében viszont biztosra vehetjük, hogy maximum privát pénzből futó csapatok útján maradhat a márka a bajnokságban. 

Hozzászólások