WTCC - Nem épít új autókat a Honda jövőre?
Nem épít új autókat a Honda jövőre?
Fotó: WTCC Media

Nem épít új autókat a Honda jövőre?

LantiLanti
2015/09/09 10:13

Érdekes, az eddig elhangzottakkal kicsit ellentmondó információt kaptunk a minap Alessandro Marianitól, a Honda gyári programját irányító JAS Motorsport csapatfőnökétől. Az olasz istálló első embere szerint nem valószínű, hogy 2016-ban növelik a TC1-es autók számát a WTCC-ben.

Eredetileg egy más témában kerestük meg Marianit, a Proteam Honda sorsáról szerettünk volna információkat kapni. Kaptunk is, ám arról majd egy másik cikkben lesz szó.

Csak úgy mellékesen megkérdeztem ugyanis, a jelenlegi öt mellé hány új autót épít a következő szezonra a Honda. Rövid, de annál meglepőbb választ kaptam.

"Nem hiszem, hogy építenénk új autókat 2016-ra" - mondta Mariani a WTCC Blognak.

Mindez azért érdekes, mert Francois Ribeiro korábban úgy nyilatkozott, a következő évben tovább nőhet a TC1-es kocsik száma, hiszen legalább két új Hondával és Citroënnel számolhatunk, valamint minden valószínűség szerint érkezik egy új gyártó is.

Az ember alaphelyzetben azt gondolja, a Túraautó Világbajnokságnak jelenleg nagy szüksége lenne minél több új autóra, hiszen a TC1-es szabályok bevezetése óta csak nagyon lassan nő az elérhető technikák száma. Viszont érdemes elgondolkodni azon, hogy jelen pillanatban három TC1-es autó is kihasználatlanul áll valamelyik garázsban (a Campos Racing és a Münnich Motorsport Chevrolet-je, valamint a Proteam Hondája).

Erről az oldalról nézve úgy tűnik, egyre nehezebb privát csapatokat és versenyzőket találni a megnövekedett költségek miatt. Főleg úgy, hogy a Hondákkal és a Chevrolet-kkel idén már egy-egy győzelemért is irtózatosan nehéz harcba szállni.

Elképzelhető, hogy a Honda egyszerűen azért nem épít további autókat jövőre, mert nincs rájuk kereslet? Vagy bejöhet a korábbi tippünk, és inkább egy teljesen új konstrukción dolgoznak a háttérben? Kérdések vannak, a válaszokra még várunk.

Hozzászólások