WTCC - Nem biztos, hogy Hondákkal folytatja a Münnich Motorsport
Nem biztos, hogy Hondákkal folytatja a Münnich Motorsport
Fotó: fiawtcr.com

Nem biztos, hogy Hondákkal folytatja a Münnich Motorsport

LantiLanti
2018/12/04 13:18

Alig néhány hete ért csak véget a 2018-as WTCR szezon, de máris minden a következő évről szól. A csapatok a háttérben már dolgoznak az új szerződéseken, és változhat pár dolog az idei felálláshoz képest.

A TouringCarTimes például úgy tudja, egyáltalán nem biztos, hogy az All-Inkl.com Münnich Motorsport 2019-ben is Hondával versenyez majd. 

A német csapat idén három Civic-et indított, melyeket az év elején a gyári támogatott Esteban Guerrieri, valamint Yann Ehrlacher és James Thompson vezetett. A brit versenyzőtől azonban Vila Real után elköszöntek, helyét pedig a kétszeres DTM-bajnok Timo Scheider vette át. Guerrieri végül harmadik lett az összetettben.

"Még mindig tárgyalunk a Hondával, hiszen nagyszerű évünk volt velük 2018-ban, és végig ott voltunk a bajnoki címért folyó küzdelemben. De egyelőre semmi sem dőlt el a következő szezon kapcsán" - mondta Dominik Greiner csapatmenedzser a TouringCarTimes-nak. 
"Még elemezzük, mi lenne számunkra a legjobb megoldás sport és üzleti szempontból. 2018-ban nagyon versenyképesek voltunk, de tudjuk, 2019-ben még nehezebb dolgunk lesz, ezért fontos, hogy a lehető legjobb programot rakjuk össze. Jó lenne a Hondával folytatni, de más lehetőségeket is megnézünk."

Mivel a Hyundai mind a négy pilótáját bejelentette, a Lynk & Co várhatóan a csak a Cyan Racinggel dolgozik majd együtt, az Audi pedig szintén nyilvánosságra hozta két csapatát (WRT és Comtoyou), a Münnich Motorsport a maradék gyártók, azaz a Volkswagen, a Cupra, az Alfa Romeo és a Peugeot, vagy esetleg a WTCR-ből idén kimaradó márkák egyikével lehet még kapcsolatban. 

Hozzászólások