WTCC - Nehéz elhinni, ki vezette a legtöbb kört idén a WTCC-ben
Nehéz elhinni, ki vezette a legtöbb kört idén a WTCC-ben
Fotó: fiawtcc.com

Nehéz elhinni, ki vezette a legtöbb kört idén a WTCC-ben

LantiLanti
2017/12/16 18:28

A számok nem hazudnak - mondják előszeretettel azok, akik erősen hisznek a statisztikák világmegváltó erejében. És bár magam is szeretem, ha a dolgokat a számok nyelvén is ki lehet fejezni, illetve össze lehet mérni, most mégis előtökbe adok egy adatot, ami nem kicsit rombolja majd a statisztikákból levonható következtetésekbe vetett hitet.

Kíváncsi vagyok, kinek a nevét mondtátok volna a legtöbben arra a kérdésre, hogy 2017-ben ki vezette a legtöbb kört a Túraautó Világbajnokságon.

Thed Björk lett a világbajnok, Michelisz Norbi fantasztikus teljesítményt nyújtott, Tom Chilton végzett a dobogó harmadik fokán, és a brit citroenes megnyerte a privát bajnokságot is, amit idén WTCC Trophynak neveztek. A legtöbb kört mégsem ők, hanem

Mehdi Bennani töltötte az élen a 2017-es szezon során!!!

A marokkói pilóta összesen 40 kört fejezett be az első pozícióban, és háromszor fordult vele elő, hogy az utolsó végén is ő állt az élen. Először a hungaroringi nyitó futamon, majd a vila reali és a makaói nyitó versenyen. Mindezek ellenére Bennani csak hatodik lett az összetettben, és a privát bajnokságban is kikapott Chiltontól

A lista második helyét Tiago Monteiro foglalja el, aki 34 kört vezetett idén, pedig az év utolsó négy hétvégéjét kihagyta. Chilton a harmadik 32-vel, negyedik helyen pedig Michelisz Norbi és Esteban Guerrieri áll 27-27 körrel.

Rob Huff követi őket 14-gyel, a világbajnok Thed Björk pedig - egy újabb pofon a statisztikáknak - mindössze 13 körön keresztül vezetett.

Ami a lista folytatását illeti: Tom Coronel (11 kör), Nicky Catsburg (9), Yann Ehrlacher (9), Néstor Girolami (3) and Kevin Gleason (1).

Hozzászólások