WTCC - Négy Zengős Cuprával, egy TC1-es Lada Vestával, és GT3-as autókkal indul a szezon
Négy Zengős Cuprával, egy TC1-es Lada Vestával, és GT3-as autókkal indul a szezon
Fotó: Főnix Motorsport

Négy Zengős Cuprával, egy TC1-es Lada Vestával, és GT3-as autókkal indul a szezon

LantiLanti
2019/04/12 16:28

A hagyományoknak megfelelően a Hungaroringen indul a magyar és a regionális gyorsasági szezon; a hétvégi Laptiming Driving Academy Kupa nyitja az OB-t és a Közép-Európai Zóna Kupát (CEZ). 

A környező országok csapataival kiegészülve elég finom kis mezőny jön össze, jó néhány GT3-as és TCR versenyautóval. 

És akad még egy jó hagyomány, amit idén is megőriznek: a belépés minden nap ingyenes, mind a lelátóra, mind a paddockba.

A túraautós mezőnyben figyelemreméltó, hogy a WTCR-be idén nem nevező Zengő Motorsport négy autót is indít. Jedlóczky Márk és Tóth Csaba mellett ott lesz az endurance-versenyekről ismert Kismarty-Lechner Gábor, valamint a csapat új felfedezettje, a Közel-Keleti TCR Bajnokságban már bemutatkozó Tenke Tamás is. 

További két ex-WTCC-s autó is feltűnik majd a mezőnyben, a GM Racing színeiben Zoran Kastratovic egy Chevrolet Cruze-zal indul, Merk József pedig végre pályára viszit a már tavaly Magyarországra kerülő TC1-es Lada Vestát. 

Igen erős mezőny jött össze a GT-sek között is, összesen hat GT3-as autót neveztek a hétvégére. Három Audi R8 LMS, egy új Lamborghini Huracan, egy Mercedes AMG és egy BMW M6 harapdálja majd a Hungaroringet. 

A program szombaton és vasárnap is reggel kilenckor indul, és este hatig megállás nélkül jönnek majd a versenyek. 

Hozzászólások