WTCC - Négy autót indít jövőre a Volkswagen a WTCR-ben
Négy autót indít jövőre a Volkswagen a WTCR-ben
Fotó: fiawtcr.com

Négy autót indít jövőre a Volkswagen a WTCR-ben

LantiLanti
2018/12/20 15:48

Megduplázza eddigi létszámát a Túraautó Világkupán a Volkswagen Motorsport, a 2018-as kettő helyett jövőre már négy autót indítanak a WTCR-ben. 

A négy Golf GTi TCR mindegyikét a Sebastien Loeb Racing versenyezteti majd, amely már idén is a német márka támogatott ügyfele volt a Világkupán. 

A bajnokság új szabályai értelmében egy csapat maximum két autót indíthat, ám az engedélyezett, hogy egy alakulat hozzon létre a saját ernyője alatt két szervezetileg különálló istállót. Idén a Comtoyou Racing versenyzett így, és jövőre elég sok csapat, köztük az SLR is ezt az utat választja majd.

A négy pilótából hármat ma meg is neveztek: marad a csapatnál a 2012-es világbajnok Rob Huff és marokkói Mehdi Bennani, hozzájuk pedig a kétszeres ralikrossz világbajnok és kétszeres STCC-győztes Johan Kristoffersson csatlakozik.

"A Túraautó Világkupa egy kiváló terep, ahol a globális közönségnek mutathatjuk meg a Gold GTi sportos képességeit. Emellett kemények az ellenfelek, és ez éppen elég indok arra, hogy a Volkswagen részt akarjon venni. Örülök, hogy Rob Huff és Mehdi Bennani jövőre is a GTi-vel versenyez majd, a ralikrossz világbajnokunkkal, Johan Kristofferssonnal kiegészülve pedig egy nagyon erős felállásunk lesz 2019-ben" - mondta a Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets

Az SLR tavaly három futamgyőzelmet és összesen 11 dobogós helyet szerzett, ám Huffék valószínűleg többre vágynak jövőre. 

"Boldog vagyok, hogy 2019-ben is a Sebastien Loeb Racinggel indulhatok a WTCR-ben, és remélem, bajnokesélyes pilóta leszek. Jó hír, hogy a Volkswagen növeli a jelenlétét a bajnokságban, és már négy Golf GTi TCR-t indít. Az egyik csapattársam Johan Kristoffersson lesz, akinek több mint meggyőző éve volt idén a Ralikrossz vb-n, ráadásul ismeri a Golf GTi TCR-t. Érdekes lesz vele együtt dolgozni" - fogalmazott Huff.
"Idén egy jó szezonra tekinthetek vissza a Sebastien Loeb Racinggel a WTCR-ben. A legkiemelkedőbb pillanatok között ott van a marokkói dobogó, és természetesen a győzelem Wuhanban. Fantasztikus hír, hogy még egy évig az SLR-nél versenyezhetek. Már nagyon várom" - tette hozzá Bennani

A negyedik pilóta kilétéről egyelőre nem hallottunk pletykákat, így azt sem tudni, gyári támogatott vagy befizetős pilótára számítsunk. A Hyundai valamint a Lynk & Co négyesét látva az előbbire lenne inkább szükség. 

Hozzászólások