WTCC - Nasser Al-Attiyah egy Chevrolet-ben
Nasser Al-Attiyah egy Chevrolet-ben
Fotó: WTCC Media

Nasser Al-Attiyah egy Chevrolet-ben

LantiLanti
2015/10/22 17:59

A tervezettnél egy kicsivel hamarabb kiszivárgott, így a vártnál kisebb meglepetést okozott, hogy a WTCC mai hivatalos közleményében bejelentette, a kétszeres Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah rajhoz áll a bajnokság idényzáró hétvégéjén, Katarban.

A 44 esztendős pilóta egy rendkívül sikeres évet zárhat a losaili versenypályán, hiszen januárban megnyerte a Dakart a Mini színeiben (először 2011-ben győzött Volkswagennel), néhány hónapja bajnok lett az FIA Tereprali Világkupán, múlt hétvégén pedig bebiztosította 11. elsőségét a Közel-Keleti Rali Bajnokságban.

Al-Attiyah azonban nem csak az autósportban eredményes, többek között kiváló sportlövő, a 2012-es londoni Olimpián bronzérmet szerzett a skeet (koronglövészet) versenyszámban, és számtalan alkalommal győzött már az Ázsia Játékokon.

A katari pilóta Hugo Valente és John Filippi oldalán a Campos Racing harmadik Chevrolet-jét vezeti majd hazai versenyhétvégéjén.

"Óriási megtiszteltetés, hogy képviselhetem Katart, a hazámat, amikor az FIA Túraautó Világbajnokság először ide látogat" - mondta Al-Attiyah.

"Már akkor büszke voltam, amikor kiderült, a WTCC Katarba érkezik, de most, hogy tudom, én is része leszek az eseménynek, még inkább örülök."

Nem lesz azonban könnyű dolga, hiszen minimális pályás tapasztalattal rendelkezik, első kerék hajtású versenyautót pedig még sosem vezetett.

"Szeretnék versenyképes lenni, de más céljaim lesznek, mint a riválisaimnak. A közel-keleti motorsport nagyköveteként mindent meg fogok tenni, hogy emeljem Katar helyzetét a sportág térképén."

A katari pilóta érkezését Francois Ribeiro, a WTCC általános igazgatója is üdvözölte, Al-Attiyahot pedig egy nagyszerű személyiségnek és egy igazi nagykövetnek nevezte, aki jelentősen növelheti a rajongók és a média érdeklődését a bajnokság iránt.

Al-Attiyah utoljára 2013-ban versenyzett pályán, amikor a Közel-Keleti GT3 Kupában szerepelt, azt megelőzően, 2011-ben pedig célba ért a Nürburgring 24 óráson.

Ő lesz idén a harmadik pilóta a Campos harmadik autójában; Szlovákiában Mat'o Homola indult, Thaiföldön pedig Tin Stritrai vezeti majd a Chevorlet Cruze-t.

Hozzászólások