WTCC - Nagy Norbi ralival öblíti le az első WTCR-szezont
Nagy Norbi ralival öblíti le az első WTCR-szezont
Fotó: nagynorbi.hu

Nagy Norbi ralival öblíti le az első WTCR-szezont

LantiLanti
2018/12/27 12:18

Szokásához híven idén is rajthoz áll a Szilveszter Ralin Nagy Norbi, a Zengő Motorsport pilótája többek között ezzel próbálja meg formában tartani magát a hosszú téli szünet során.

Az ETCC korábbi második helyezettje idén lépett fel a klasszikus túraautózás csúcskategóriájába, ahol kemény tanulóév várt rá. 

A kezdeti nehézségek után azonban a Szlovákiaringen sikerült egy igazán nagyot robbantania: a fordított rajtrácsos futamon Gabriele Tarquini mögött és Yvan Muller előtt a második helyen ért célba. Most pedig levezetésként jöhet némi csúszka a Hungaroringen.

“Ez már az ötödik Szilveszter Ralim lesz. Ahogyan eddig kivétel nélkül mindig, most is Mitsubishi Evóval indulok, és Szilassy Arnold lesz a navigátorom. Ez már szinte hagyománynak számít, nagyon szeretem, mert egy üde színfolt az évemben, pont a holtszezon közepén, ráadásul egészen más világ a rali, mint a pályaversenyzés, különösen, mint a túraautózás” - mondta Nagy Norbi.

A magyar pilóta nem csak az élmény kedvéért ül autóba, az eredmény is számít. A cél valahol az első tíz környéke lehet. 

“Azért is kedvelem, mert nagyon jó hangulatú rendezvény, rengeteg nézővel. Tavaly összetettben tizenkettedikek lettünk, bízom benne, hogy idén sikerül hasonlóan előkelő helyen zárnom a kétnapos versenyt.”

A 20. Szilveszter Rali pont ma, azaz csütörtökön kezdődik a pályabejárással és a gépátvétellel. Az első szakasz pénteken délelőtt 10-kor rajtol, szombaton pedig reggel 9-kor kezdődik a program. 

IMG_3421.jpg

Hozzászólások