WTCC - Nagy Dani végre békében tanulhatott
Nagy Dani végre békében tanulhatott
Fotó: fiawtcc.com

Nagy Dani végre békében tanulhatott

LantiLanti
2016/08/12 19:10

Második WTCC-s hétvégéjén is túl van Nagy Dani, a Zengő Motorsport fiatal magyar pilótája a vila reali bemutatkozás után egy valamivel (sokkal) biztonságosabb versenypályán folytathatta az ismerkedést a TC1-es Honda Civic-kel.

Dani bemutatkozására sokat kellett várni, a Zengő Motorsport költségvetése ugyanis csak az utolsó pillanatban állt össze, így későn adták le a rendelést a Mugen felé NIKA Racing által használt 2015-ös fejlesztésű motor felújítására. Az 1.6 turbós blokk ezért csak nyárra készült el, és végül Portugáliában került sor a debütálásra.

Egy olyan pályán ami mindenre ideális, csak pont erre nem: szűk, gyors és rettentően veszélyes. Dani szerencsére törés nélkül lehozta a hétvégét, ám a csapat szűkös anyagi lehetőségei miatt szó sem lehetett a határok tologatásáról.

Ezzel szemben az argentínai Termas de Rio Hondo egy modern, széles és biztonságos kör, a Dani már kicsit bátrabban próbálgathatta a Honda Civic képességeit.

"Vila Real egy nagyon nehéz pálya volt arra, hogy ott találkozzak először az autóval. Szó sem lehetett arról, hogy határon autózzak, hiszen meg kellett óvni a kocsit Argentínára. A termasi aszfalt viszont sokkal szélesebb, és jóval nagyobbak a bukóterek. Egy elég hosszú tanulási folyamat áll előttem, úgyhogy szeretnék lépésről-lépésre haladni, Termas pedig erre tökéletes helyszín volt" - mondta Dani.

Sajnos azonban egy motorprobléma miatt csak kevés idő jutott a pályán a magyar pilótának. Az FP1-en hét kört ment, és 4.2 másodperces hátránnyal utolsó előtti lett, a másodikon pedig mindössze két bemelegítő kör jutott neki. A Q1-ben a 18. helyen búcsúzott, és három másodpercet kapott Esteban Guerrieritől. A nyitó futamot a 15., a fő versenyt a 17. helyen zárta, az elsőn 36.1, a másodikon pedig 37.9 másodperc lemaradással.

A 18 éves kétszeres Suzuki Kupa bajnok csapattársát is nagyon hiányolta a hétvégén.

"Rossz volt, hogy Feri nem lehetett velünk, hiszen ő nem csak a csapattársam, de a barátom is. Nagyon szurkoltam neki, de végül nem tudott elutazni Argentínába. Most viszont már minden rendben, és remélem, egyre jobban lesz."

A következő WTCC fordulóra szeptember első hétvégéjén kerül sor Japánban, a TwinRing Motegin.

Hozzászólások