WTCC - Nagy Dani ismét nyert, majd ordas nagy balesetbe került
Nagy Dani ismét nyert, majd ordas nagy balesetbe került
Fotó: TCR Europe

Nagy Dani ismét nyert, majd ordas nagy balesetbe került

LantiLanti
2020/05/27 21:14
A Hungaroringen rendezték a TCR Europe szimulátoros bajnokságának harmadik állomását, ahol ismét három magyar pilóta, Nagy Dani, Boldizs Bence és Tenke Tomi szállt harcba a dobogóért és a pontokért.

Az időmérő edzés királya ezúttal is a BRC-Hyundai-jal versenyző Nagy volt, aki egyhuzamban harmadszor lett a legjobb egy körön. A rajt után megőrizte a vezetést, és tulajdonképpen hiba nélkül versenyezte végig a futamot.

Dani tempója rendkívül meggyőző volt, kis lépésekben folyamatosan szakadt el az üldözőktől. A nyolcadik körben aztán segítséget is kapott: a második Gilles Magnus pedálja kicsit elmélázott, így belga félreállt, és öt másodperc előnyt adományozott Daninak.

A magyar pilóta ezt okosan osztotta be, a végén már spórolt a gumikkal, és újabb remek futamgyőzelmet aratott. 

Tenke Tomi közel járt a dobogóhoz, ám Niels Langeveldet nem sikerült visszaelőznie, így negyedik lett. Boldizs Bence hetedik lett a Zengő-Cuprával. Ő a végén még Jimmy Clairet-t támadta az ötödik helyezésért, ám a peugeot-s visszaelőzte, sőt, a végén a tesója Teddy is beszivárgott Bence elé. 

Dani mögött a korábbi WTCR-pilóta Aurelien Comte lett a második, Langeveld pedig a harmadik.

baleset-hung-tcr-eu-sim.jpg

A fordított rajtrácsos szabály miatt a második futamon Nagy Dani a 12. helyről indult, és erre csúnyán ráfázott. Az egyes kanyar kijáratán egy otromba nagy tömegbaleset alakult, amibe ő is belekerült a Hyundai i30 N TCR-el. Az autója megsérült, de becsületből végigtolta a futamot. Meg ki tudja, hátha annyian kiesnek előle. Végül 19. lett, azaz nem szerzett pontot .

Nagy mellett Tenke Tomi is részt vett az "összejövetelen", ám az ő Cuprája megúszta, így neki sikerült feljönni a 14. helyre. 

Egyedül Boldizs Bence úszta meg a balhét a magyarok közül, ő ráadásul a harmadik helyen állt, Nicolas Baert és Viktor Davidovski mögött. A futam első felében két helyet is veszített: először Jimmy Clairet "löktelőzte" (meglökte majd megelőzte), aztán Mat'o Homola vett mellett abnormális féktávot a 12-esben, ami az életben sosem működött volna, itt viszont bejött. 

A zengős pilóta azonban nem vesztette el a fonalat, ment tovább szorgosan, és ez kifizetődött. A hetedik körben Davidovskit lökték ki, amivel nyert egy helyezést, majd a 10.-ben Baert és Jimmy Clairet ütközött össze, és ezzel feljött a második helyre.

A futamot Homola nyerte, Boldizs mögött pedig Clairet lett a harmadik a Peugeot-val. 

Az időmérő és a két futam közvetítése:
(A baleset 1:09.35-nél)

Hozzászólások