WTCC - Nagy Dani továbbra is megállíthatatlan: a Paul Ricardon is győzött
Nagy Dani továbbra is megállíthatatlan: a Paul Ricardon is győzött
Fotó: Europress/AFP

Nagy Dani továbbra is megállíthatatlan: a Paul Ricardon is győzött

LantiLanti
2020/06/10 21:01
Továbbra sem találják Nagy Dani ellenszerét a riválisok, a BRC Racing pilótája a TCR Europe szimulátor bajnokságának negyedik fordulóján is megnyerte a nyitó versenyt, majd a másodikon szintén dobogóra állt. 

A Hyundai i30 N TCR-el versenyző magyar pilóta egyhuzamban negyedszer volt verhetetlen egy körön, és a pole pozícióval együtt bezsebelte a plusz 10 pontot is. A futamon rendíthetetlenül magabiztos volt, szépen elhúzott a többiektől, és újabb fölényes győzelmet aratott. 

Dani továbbra is olyan szintet képvisel, amire rajta kívül senki más nem képes a mezőnyben. A tempója egyértelműen kiemelkedik, és az esetek nagy többségében a versenyszituációkból is jól jön ki. Az első futamon ráadásul csapattársa, Mat'o Homola lett a második, Gilles Magnus pedig harmadikként zárt a Comtoyou Audival.

A Zengő Motorsporttal versenyző, és az összetettben második Boldizs Bence ezúttal lemaradt a dobogóról, negyedik lett, míg szintén egy Cuprát vezető Tenke Tamás a hatodik helyen zárt. 

Ha Dani az első futamon a jó tempónak köszönhetően tudott nyerni, akkor a másodikon pont az ügyes helyezkedés miatt. A verseny eleje kicsit TCR Europe-os lett, egyik-másik pilóta a kelleténél több szabadságot vindikált magának a féktáv és ív választásban. 

A hyundai-os pilóta viszont ügyesen lavírozott a jobbra-balra dőlő kugligolyók között, és a nagy kavarodás végén az ötödik helyen találta magát. Két honfitársa nem járt ilyen jól, Tenke Tomi komoly ütéseket szedett össze, és kiesett, Boldizs Bence pedig alaposan visszacsúszott.

Daninak végül sikerült előrejönnie a harmadik helyre (a nagyot csatázó Aurelien Comte - Mat'o Homola páros mögé), és ezzel a szezon második legjobb hétvégéjét zárta (a felülmúlhatatlan, dupla győzelmet hozó spai verseny után). Boldizs kilencedik lett, így - bár a hivatalos eredményre még várni kell - Nagy szinte biztosan jelentősen növelte előnyét a bajnokságban.

A TCR Europe szimulátoros sorozata két hét múlva folytatódik Zolderben. 

Hozzászólások