WTCC - Nagy Dani az élen kezdett a TCR Europe idénynyitóján
Nagy Dani az élen kezdett a TCR Europe idénynyitóján
Fotó: TCR Europe

Nagy Dani az élen kezdett a TCR Europe idénynyitóján

LantiLanti
2020/08/21 11:35
A hétvégén kezdetét veszi a TCR Europe 2020-as szezonja, az első fordulót Dél-Franciaországban, a Paul Ricard versenypályán rendezik.

A program ma délelőtt egy 30 perces szabadedzéssel kezdődött, ahol a sorozat friss szimulátoros bajnoka, Nagy Dani nyitott az élen, három századdal megelőzve márkatárását a szintén Hyundai-t vezető Andreas Backmant, és a WTCR-ből érkező vendégpilótát, Nestor Girolamit. 

Nagy Dani idén ugyanazzal a csapattal, a BRC Racinggel megy, amely Michelisz Norbi autóját is szervizeli a WTCR-ben, célja pedig a bajnoki cím megszerzése. 

"Jól indultunk. Sok mindent persze ez még nem jelent, hiszen csak a hétvége legelején járunk, és mindenki keresi a ritmust. Szerintem most elég gyorsak voltunk, és élveztem a pályát, az FP2-ben viszont már nagyon más lesz a sorrend, hiszen minden figyelem a holnapi időmérőre összpontosul majd" - mondta Dani az edzés után. 
"Csodálatos érzés újra pályán lenni. Voltunk tesztelni az elmúlt hetekben, és minden egyes kört élveztem. Nem indult könnyen a szezon, egy teljesen új keverékű Yokohama-gumit kaptunk, amivel eleinte szenvedtem, és változtatnom kellett a vezetési stílusomon. Még mindig dolgozom rajta, hiszen eddig teljesen más jellegű gumikkal mentem. De a csapatom nagyon sokat segít."

A WTCR-ből érkező Mehdi Bennani ötödik lett, Tom Coronel pedig a 17. helyen zárt, ám ő a splitter megsérülése miatt csak 6 kört tudott megtenni. 

Az első szabadedzés végeredménye:

Fp1-tcr-eu-paul-ricard.jpg

A második edzés 14:20-kor kezdődik a Paul Ricardon. 

Hozzászólások