WTCC - 50 méterrel a cél előtt bukta el Nagy Dani az első futamot, de megnyerte a másodikat
Őrült módon bukta el Nagy Dani az első futamot, és ugyanígy nyerte meg a másodikat
Fotó: TCR Europe

50 méterrel a cél előtt bukta el Nagy Dani az első futamot, de megnyerte a másodikat

LantiLanti
2020/07/08 22:14
Elég parasztossá vált a versenyzés színvonala a TCR Europe szimulátorbajnokságának negyedik állomásán, ám ez sem akadályozta meg Nagy Danit abban, hogy nyerjen egy futamot. Miután őrült módon elbukott egy győzelmet. 

Az egyre sűrűbb tesztidőszak miatt a szokottnál kevesebben tudták vállalni az indulást, távol maradt például a bajnokságban negyedik Mat'o Homola, így Daninak csapattárs és tervezett szélárnyék nélkül kellett mennie az időmérőn... Monzában... De ettől még persze övé lett a legjobb idő, így egy körön továbbra is 100%-os. 

A másik magyar pilóta, a Zengő Motorsport Cupráját vezető Boldizs Bence második lett, így tiszta magyar első sorral indult a nyitó futam. A harmadik magyar résztvevő, Tenke Tamás ezúttal nem állt rajthoz. 

1. futam

A megszokott Nagy Dani-dominanciát hozta az első verseny, a BRC Racing pilótája érinthetetlen volt a rajtnál, egy kör alatt leszakított mindenkit, és agyonverte a mezőnyt. A végén már 16 másodperc volt az előnye, amikor...

Amikor elképesztő dolog történt. Daninak csak át kellett volna jönnie a célvonalon, de ehelyett azt láttuk, hogy az autója a boxutca felé fordul, majd eltűnik. Totális volt a káosz, percekig a versenyt közvetítő Ben Constandouros sem tudta, mi a fene van... Majd kihozták győztesnek a második Mikel Azconát. 

Nagy Dani a verseny után az Eurosport Hungary-nek elmondta, egészen hihetetlen dolog történt: az Assetto Corsa program egyszerűen kidobta, mindenféle ok nélkül. 50 méterrel a cél előtt... Természetesen zajlanak az egyeztetések, hogy most mi legyen, hiszen ezt a futamot nyilván Nagy Dani nyerte.

Az őrületből kijutott szegény Boldizs Bencének is, akit az első körben beleforgattak a falba, majd sérült autóval 10. lett.

2. futam

Drámai volt magyar szempontból a második verseny is, de szerencsére sokkal pozitívabb okból. A fent említett szitu miatt Dani a sor végéről rajtolt, és óriási hadjáratot indított, hogy megmutassa, szintekkel van a mezőny felett.

Az első kör végén már hetedik volt, három kör után pedig már a dobogós helyeknél járt. Két körrel később lenyomta az addig második Lewis Kentet (aki a WTCR-re készül), majd a 6. körben a vezetést is átvette. Innentől kezdve kétség sem fért hozzá, hogy ő nyeri a második futamot. 

Boldizs Bence megint a hentesek áldozata lett. A dobogóért ment, amikor a harmadik körben kilökték, és visszacsúszott a tizedik helyre. A hetedik körben már megint a dobogó környékén ólálkodott, de újra lecsapott a bárd, ezúttal Abdulla Ali Al-Khelaif mészárolt. 

A hajrában Azcona és Magnus vívott még nagyot, de úgy tűnik, mostanra kicsit elfogyott a szimulátoros koncentráció a srácokból, mert összeütköztek, és mindketten kiestek. 

Az egész fordulóra ez a fajta szétesettség volt jellemző, talán mert a versenyzők mostanában már inkább a valósággal foglalkoznak, és nincs idejük annyit gyakorolni a szimulátoron. A rengeteg baleset miatt még várni kell pár napot, hogy meglegyen a hivatalos végeredmény.

Reméljük, visszaadják Dani győzelmét, hiszen a hétvége legtöbb pontot gyűjtő versenyzője két Yokohama-gumit kap, ami nem olcsó dolog. 

Hozzászólások