WTCC - Nagy Dani: szívesen lettem volna látogató Zengőéknél
Nagy Dani: szívesen lettem volna látogató Zengőéknél
Fotó: fiawtcc.com

Nagy Dani: szívesen lettem volna látogató Zengőéknél

LantiLanti
2017/01/09 12:23

Nagy Dani számára óriási ugrást hozott a 2016-os szezon, a még mindig csak 18 éves magyar tehetség tavalyelőtt alig több mint 100 lóerős Suzukikkal kergetőzött a magyar és a régiós versenypályákon, a nyáron pedig már egy 400 lóerős TC1-es Honda Civic-ben találta magát.

Egy ilyen hatalmas változás még egy sokat tapasztalt veterán számára is kihívást jelentett volna, Dani pedig... alulról kaparássza a 20 talpát. Mégis hiba nélkül lehozta a szezon második felét, pedig az egész évad egyik legnehezebb helyszínén, Vila Realban kellett bemutatkoznia.

Pályán tartotta az autót, gyűjtötte a kilométereket és a tapasztalatokat, az év utolsó hétvégéjén, Katarban pedig sikerült a villantás; először a második szabadedzésen egy hetedik hellyel, majd a nyitó futamon egy 11. pozícióval, aminek köszönhetően felállhatott a függetlenek dobogójára.

Az idényzáró MNASZ gálán Zengő Zolinak adott interjújában Dani mesélt az első napokról, hogy milyen érzés volt megtudni, WTCC-pilóta lesz belőle, mennyire volt nehéz a hosszú várakozás és a portugáliai bemutatkozás. A legmegkapóbb mondata számomra mégis az volt, amikor elárulta, mit jelentett neki a Zengő Motorsporthoz kerülni.

"Az egész akkor tudatosul bennem, amikor először felkerült a nevem az autóra, és teljes egészében láthattam, hogy egy VB-s kocsi az én nevemmel ott áll a garázsban. A Zengő Motorsport garázsában, ahova tavaly ilyenkor minden pénzt megadtam volna, hogy egyáltalán csak bejussak, mint szemlélő" - mondta Dani a zengomotorsport.hu-nak.

A videóban Zengő Zoli többször is utalást tett arra, hogy jövőre is a WTCC-ben kívánják folytatni, várhatóan ugyanezzel a felállással.

Íme a teljes beszélgetés Nagy Danival:

Hozzászólások