WTCC - Nagy Dani: szerintem ez így elfogadhatatlan
Nagy Dani: szerintem ez így elfogadhatatlan
Fotó: Zengő Motorsport

Nagy Dani: szerintem ez így elfogadhatatlan

LantiLanti
2017/11/16 19:08

A Zengő Motorsport magyar pilótája egy újabb szabadedzés volt kénytelen kihagyni műszaki hiba miatt, Nagy Dani Hondája néhány méter megtétele után a boxutca kijáratánál adta meg magát, és mivel a hátralévő időben nem sikerült megoldást találni a problémára, ugrott a teljes 45 perces FP1.

Egy ilyen nehéz pályán minden egyes megtett méternek jelentősége van, így nehezen felbecsülhető kár érte az idén egyébként is idegesítően balszerencsés Nagy Danit. Az FP1 utáni nyilatkozatában próbált pozitív lenni, de az arcára érhető módon kiült a csalódottság.

"Már a garázsban párszor lefulladt az autó, ami furcsa volt, mert egyébként nem szokott. Kimentem a boxutcából, és 100 méter múlva már nem működött a gázpedálom. A rendszer érzékelte, hogy gázt adok, mert láttam a szoftverben, de a motor nem kapott több üzemanyagot. Gyújtásom volt, a motor járt, de nem tudtam megmozdulni. Próbáltam újraindítani, de nem sikerült, visszahozták, aztán amikor levették a trélerről, hirtelen megint működött" - mondta Nagy Dani.

"Idén ez körülbelül a 10. alkalom, hogy ki kellett hagynom egy szabadedzést motorprobléma miatt. Fontos elmondani, hogy a csapatunk csak azt teheti meg a motorral, amire engedélyt kap, ez nem a mi asztalunk. Szerintem ez így elfogadhatatlan!"

Zárásként Dani hozzátette, aki egy picit is érti az autósportot, annak nem kell magyarázni, mekkora hátrányt jelent egy újonc számára Makaón egy kihagyott szabadedzés.

NagyDani_box_makao_17

Hozzászólások