WTCC - Nagy Dani: szeretnék indulni a Hungaroringen
Nagy Dani: szeretnék indulni a Hungaroringen
Fotó: zengomotorsport.hu

Nagy Dani: szeretnék indulni a Hungaroringen

LantiLanti
2017/02/09 12:59

A Zengő Motorsport nemrég bejelentette egyik 2017-es versenyzőjét, ám a várakozásokkal ellentétben nem egy magyar pilótáról van szó, hanem a korábbi Formula-1-es futamgyőztes Olivier Panis fiáról, Aurélien Panisról, aki a csapat első külföldi WTCC-s versenyzője lett.

A másik TC1-es Civic viszont még gazdára vár, hiszen Zengő Zolinak két autóra van aláírt szerződése a világbajnokságot szervező Eurosport Events-cel. A csapatvezető pedig leszögezte, a másik Hondába mindenképpen magyar pilótát szeretne ültetni.

A Zengő Motorsport tavaly két fiatal újonccal, ifj. Ficza Ferenccel és Nagy Dániellel állt rajthoz a VB-n, ám a motorfelújítással kapcsolatos csúszások miatt utóbbi csak az évad második felétől, a portugáliai hétvégétől csatlakozhatott a mezőnyhöz. Jelen állás szerint úgy tűnik, kettejük közül kerülhet ki a befutó, de a csapatfőnök nincs könnyű helyzetben.

A keretek adta lehetőségek között mindkét pilóta igyekezett bizonyítani 2016-ban, és mindkettejük mellett szólnak érvek. Azt meg mondanom sem kell, mindketten nagyon szeretnének lehetőséget kapni a folytatásra. Nagy Dani többek között azért, mert neki tavaly nem adatott meg minden magyar pilóta álma, a hazai közönség hangulatának megízlelése.

"Amikor tudatosult bennem a szituáció komolysága, kettős érzelmek kavarogtak bennem. Egy részben teljesen érthető, és a jövőre nézve pozitív változás Aurélien érkezése, ugyanakkor természetesen ott motoszkál, hogy ez veszélyeztetheti a 2017-es vébés álmaimat, köztük a Hungaroringen való szereplést, megannyi legendásan odaadó hazai szurkoló előtt. Minden évben kint voltam a WTCC hazai futamain, önfeledten szurkoltam a tömeggel. Bámulatos milyen hangulatot tudnak teremteni! Tavaly már egészen közelről élhettem át a szeretetet, amit a közönségtől kapunk, el sem tudom képzelni milyen lehet ilyen körülmények között versenyezni. Egyszer mindenképpen át szeretném élni” - írta Dani a 'daninagy.hu' oldalon.

Dani_feri_16

A honlapján közzétett bejegyzésben Dani megerősítette, kettejük közül kerülhet ki a befutó, de a választás szerinte sem könnyű.

"Fecó személyében a mostani magyar mezőnyben talán a legerősebb ellenfelet kaptam, akit csak kaphattam volna. Nem volt egyszerű a dolgom, rögtön a világ egyik legnehezebb utcai pályáján tettem meg az első kilométereim. Az első pályára gurulás minden pillanatára emlékszem. Életem egyik legösszetettebb, legnehezebb, ám legszebb élménye volt.”

"Ráadásul fél szezon “hátrányban” kezdtem. Ám köszönhetően a gyors beilleszkedésnek, és a csapat maximális támogatásának, úgy érzem, a lehetőségekhez képest hamar fel tudtam venni a versenyt. Ez Katarban be is teljesedett, hiszen sikerült megszerezni 2016-ban a csapat első száraz pályán elért WTCC Trophys dobogóját, és csupán egy pozíció választott el a pontszerzéstől, az utolsó helyről rajtolva. Az utolsó körökben még a pontszerzés is a fejemben volt. Végre beérni látszott a sok munka, pariban voltunk a középmezőnnyel. Őrülten jó pillanatok voltak ezek!”

Dani azonban elismeri, hasonlóan jó érvek szólnak Ficza Feri megtartása mellett is, hiszen neki is összejött pár szép eredmény, például két alkalommal sikerült a pontszerzés. A két fiatal pilóta egyébként előre megállapodott, bármilyen döntést is hoz a csapat, a jövőben is támogatni fogják egymást. Sőt, a "kimaradóról" Zengő Zoli sem veszi le a kezét.

"Nem szeretném “túldramatizálni” ezt a témakört, hiszen Zoli elmondása alapján, a pilóta, aki végül idén nem folytatja a vébés szereplését, koránt sincs “rossz” helyzetben, továbbra is a csapat támogatását élvezi, és csak jóra számíthat a jövőben" - zárta Dani.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy a teljes 2017-es fejlesztőcsomagot valószínűleg csak Aurélien Panis autója kapja meg, ám a másik Hondán is történnek majd változások 2016-hoz képest.

Hozzászólások