WTCC - Nagy Dani: pontokat akarok szerezni
Nagy Dani: pontokat akarok szerezni
Fotó: fiawtcc.com

Nagy Dani: pontokat akarok szerezni

LantiLanti
2017/04/09 13:43

Élete eddigi legizgalmasabb időmérő edzésén van túl Nagy Dani, a Zengő Motorsport fiatal pilótája tegnap egyetlen tizeddel maradt le a Q2-be jutásról, ám a büntetéseknek köszönhetően mindkét futamon a 11. helyről indulhat majd.

A Q1 vége örökre emlékezetes marad számára, hiszen először azt hitték, elszálltak az esélyek a továbbjutásra, ám hirtelen kiderült, elérhető még az első 12. Danit úgy kergették vissza az autóba, ám végül a rutinos Tom Coronel egy tizedmásodperccel befért elé.

"Csodálatos volt. Egyáltalán nem könnyű határon menni egy ilyen pályán. Az időmérő után egy nagyot állítottunk az autón, és ez az elején működött is. Az első gyors köreimben volt pár hiba, és már azt hittük, elszálltak a Q2-es esélyek. Aztán egyszer szólt a csapat, hogy azonnal vissza az autóba, mert a 12. helyen állunk, és nem lehetetlen a továbbjutás. Gyorsan felkaptam a bukóm, és másztam vissza a kocsiba, ám végül Coronel egy tizeddel gyorsabb volt" - mondta Dani a zengomotorsport.hu-nak.

"Sajnálom, mert óriási dolog lett volna bekerülni a Q2-be, de ha lenyugszom, nagyon pozitívan fogom értékelni ezt az időmérőt Egy kis csapat vagyunk, két éves technikával, ráadásul tegnap a srácok rengeteget dolgoztak Aurélien autóján."

A magyar pilóta hozzátette, egyetlen célja lehet a futamokra, a pontszerzés, ami eddig még sosem jött össze neki a WTCC-ben.

"Ez volt életem eddigi legjobb időmérője a Túraautó Világbajnokságon, úgyhogy innentől cél a pontszerzés. A Hondák általában jól rajtolnak, én is erre készülök, utána pedig meg kell próbálni elkerülni a baleseteket" - idézi Danit a TouringCarTimes.

A marrakeshi nyitó futam 17:15-kor rajtol, és az Eurosport 1 élőben közvetíti.

Hozzászólások