WTCC - Nagy Dani Moszkvát is kihagyja
Nagy Dani Moszkvát is kihagyja
Fotó: fiawtcc.com

Nagy Dani Moszkvát is kihagyja

LantiLanti
2016/06/07 14:50

Bár korábban minden jel arra utalt, hogy végre véget ér a várakozás, mostanra kiderült, Nagy Dani a moszkvai WTCC hétvégét is kénytelen kihagyni, azaz legjobb esetben is egy európai versenyen állhat csak rajthoz idén.

A Suzuki kupa korábbi kétszeres bajnoka az utolsó pillanatban tudta meg, hogy van lehetőség idén a WTCC-re, miután a Zengő Motorsport megvásárolta a NIKA Racing TC1-es Honda Civic-jét. Az autó felmatricázva el is utazott a Paul Ricardra, ahol viszont kiderült, a japán márka motorgyártó partnere, a Mugen lassan egy éve nem látta a szóban forgó motort, revízió nélkül pedig nem engedi használni.

Innen indult, és sajnálatosan hosszúra nyúlt a várakozás, hiszen Szlovákia, Magyarország, Marokkó és a Nordschleife is ugrott a fiatal pilóta számára.

A WTCC Blog megkereste Zengő Zolit, aki szokásához híven készséges volt, és elmondta, Dani valóban nem tud rajthoz állni a Moscow Raceway-en, de hozzátette, abban maradtak Francois Ribeiróval, hogy Vila Real-ban már ott lesz. Reméljük a legjobbat.

Nem a második zengős Honda a 2016-os WTCC mezőny egyetlen Godot-ja, továbbra is hiába várunk a NIKA Racing által ígérgetett Chevrolet-re. A svéd csapat Hugo Valente tavalyi autóját vásárolta meg, és egy ideig versenyről-versenyre tájékoztatta a közönséget a nem-indulás miértjéről, a Nordschleifét viszont egyetlen szó nélkül kihagyták, így valószínűleg felejtős a téma. Ha nem indultak Európában, mennyire valószínű, hogy ott lesznek a drágább tengerentúli futamokon?

A harmadik ilyen gép a Campos Racing második Chevrolet-je, amely a szezon elején még az egész éves nevezők között szerepelt, de azóta egyszer sem találkoztunk vele. Várhatóan az ázsiai versenyekre lesz egy-két beugró pilóta.

Hozzászólások