WTCC - Nagy Dani megint győzött, és egy vikunya-szőrszálnyira van a bajnoki címtől
Nagy Dani megint győzött, és egy vinyuka-szőrszálnyira van a bajnoki címtől
Fotó: TCR Europe

Nagy Dani megint győzött, és egy vikunya-szőrszálnyira van a bajnoki címtől

LantiLanti
2020/07/15 11:18
Egyre közelebb a valódi szezon rajtja, egyre aktívabbak a csapatok a versenypályákon, úgyhogy kicsit felpörgették a TCR Europe szimulátoros bajnokságát, melyben a hét elején is fordulót rendeztek, ezúttal Zolderben.

Az időmérő összefoglalását Ctrl C - Ctrl V kombóval bemásolhatnánk bármelyik eddigi fordulóból, hiszen Nagy Danit egy körön megint nem lehetett megverni, a BRC Racing versenyzője továbbra is 100%-os a virtuális kvalikon. 

A magyar pilóta az első futamot is ugyanilyen magabiztossággal nyerte, a látványos csaták mind mögötte zajlottak, ő ugyanis jól jött el a rajttól, majd stabil előnyt épített ki már a futam elején. 

A második helyért folyó darálóból végül a WTCR-be idén fellépő Gilles Magnus jött a legjobban, a harmadik pedig Teddy Clairet lett a Peugeot-val. A negyedik helyről startoló Boldizs Bence megőrizte a rajthelyét a Zengő Motorsport Cuprával. 

A magyarok a második futamon is jól mentek, Nagy Dani a 10. helyről majdnem felmászott a dobogóra; fél másodperccel végzett a harmadik Luca Filippi előtt, mindezt úgy, hogy az első körben megforgott. Boldizs Bence ismét ötödik lett, de az ő futama is egy megpördüléssel indult, a végén pedig kiélezett csatát vívott Filippivel, ám pont emiatt esett vissza Nagy Dani mögé.

A versenyt a pole-ból induló macedón Viktor Davidovski nyerte a Hondával, és megint Gilles Magnus lett a második, aki óriásit zárkózott a Boldizs Bencével való összeakadás után, és remek hétvégét zárt.

Az összetettben Nagy Danit már csak egy közepes sóhajtás választja el a bajnoki címtől. Az előnye 71 pont Magnusszal szemben, miközben az idényzáró, barcelonai fordulóban összesen 90-et lehet szerezni. Boldizs Bencének is lesz miért harcolni a katalán pályán, mivel csak 4 pontra van a második helytől, miközben 48 az előnye a negyedik Teddy Clairet-vel szemben. 

Az utolsó virtuális versenyt jövő hét szerdán, azaz július 22-én rendezik Barcelonában. 

TCR-europe-sim-osszetett-zolder-utan.jpg

Hozzászólások