WTCC - Nagy Dani maradhat a WTCC-ben!!!
Nagy Dani maradhat a WTCC-ben!!!
Fotó: fiawtcc.com

Nagy Dani maradhat a WTCC-ben!!!

LantiLanti
2017/03/13 17:27

Zengő Zoltán betartotta ígéretét, a Zengő Motorsport tulajdonosa ma bejelentette, 2017-ben is indít magyar versenyzőt a Túraautó Világbajnokságon: a tavaly bemutatkozó Nagy Dániel lesz Aurélien Panis csapattársa a WTCC-ben.

Dani számára meglehetősen furcsán indult a tavalyi szezon, egészen a portugáliai hétvégéig kellett várnia a versenymotorjára, így az évad első felét kénytelen volt kihagyni, utána viszont meggyőző teljesítményt nyújtott, gyorsan összebarátkozott a TC1-es Hondával, és a katari nyitó futamon egyetlen előzés választotta csak el a pontszerzéstől.

Mindezt úgy, hogy a WTCC-shez még csak távolról hasonló autót is mindössze egyszer vezetett korábban, és gyakorlatilag a magyar Suzuki kupából (egészen pontosan az RCM Cupból) lépett ki a világbajnokságra. Vele szemben csapattársa, ifj. Ficza Ferenc korábban már lehúzott egy évet a ETCC-ben, egy másikat a SEAT León Eurocup-ban (ahol bajnoki címért harcolt), sőt, 2015-ben is indult mind az EB-n, mind a TCR Nemzetközi Sorozatban.

Olivier Panis fiának szerződtetése után Zengő Zoltán rendkívül nehéz választás elé került, hiszen kettejük közül kellett választania egyet a 2017-es évadra.

"Életem egyik legnehezebb döntését kellett meghoznom ezen a télen. Sokáig fontolgattam a dolgot, mérlegeltem az érveket, de eljött az a pont, amikor lépni és választani kellett. Ha a szívemre teszem a kezem, a tavaly nyújtott teljesítmény alapján szakmailag nagyon nehéz különbséget tenni Ferike és Dani között. Ferinek kétszer is összejött a pontszerzés, Dani viszont rendkívül gyorsan felzárkózott hozzá, és Katarban már nagyjából egy szinten voltak" - mondta Zengő Zoltán csapatfőnök a WTCC Blognak.

"Dani tavaly csak fél évet mehetett, ráadásul jelentősen kevesebb tapasztalattal rendelkezik, ezért úgy döntöttünk, lehetőséget adunk neki, hogy 2017-ben ismét bizonyítson, és megmutassa, milyen tehetség rejlik még benne."

Dani_arc_zoli

Amit a legelején fontos leszögezni, Dani teljes évet futhat az idei szezonban, akárcsak csapattársa, Aurélien Panis. A magyar pilóta autója Olaszországban már megkapta a 2017-re előírt biztonsági módosításokat, de nem rendelkezik majd az összes legfrissebb fejlesztéssel. A végleges specifikáció információnk szerint még egyeztetés alatt áll, ám Dani számára az a legfontosabb, hogy életében először teljes szezont futhat a VB-n.

"Nagy megtiszteltetés, hogy rám esett Zengő Zoli választása. Nehéz hónapokon vagyok túl, hiszen a várakozás mind rám, mind Fecóra terhet rakott. Nagyon hálás lehetek a családomnak, hiszen végig mellettem voltak, és támogattak. A tavalyi év vége óta úgy készültem mind fizikálisan, mind mentálisan, hogy tökéletes állapotban legyek, ha lehetőséget kapok, éppen ezért most minden szempontból késznek érzem magam a feladatra" - mondta Nagy Dani a WTCC Blognak.

"Tavaly Katarban óriási élmény volt versenyképesnek lenni, de még akkor is úgy éreztem, bőven van bennem és az autóban is tartalék, ezt szeretném kihozni az idei év során. Két fontos célom lesz 2017-re, az egyik a pontszerzés, amilyen sokszor csak lehet, a másik pedig egy igazán emlékezetes hungaroringi hétvége."

"Az is megtisztelő, hogy egy olyan nagy múltú autósportos család egy tagjával lehetek egy csapatban, mint a Panis família, és biztos vagyok benne, hogy remekül kijövök majd Auréliennel. Fecó viszont így is hiányozni fog, hiszen barátok voltunk, és azok is maradunk. Megállapodtunk, hogy bárki is kap lehetőséget a másik támogatni fogja, és bár idén én indulhatok a WTCC-ben, rá is nagyszerű lehetőségek várnak."

A Zengő Motorsportnak ugyanis komoly tervei vannak Ficza Ferivel is. Zengő Zoli többször hangsúlyozta, nem engedi el a szekszárdi versenyző kezét, és azon dolgozik, hogy idén egy másik bajnokságban teremtsen neki lehetőséget.

Hozzászólások