WTCC - Nagy Dani lett az év szabadkártyása a WTCR-ben
Nagy Dani lett az év szabadkártyása a WTCR-ben
Fotó: fiawtcr.com

Nagy Dani lett az év szabadkártyása a WTCR-ben

LantiLanti
2018/12/12 11:25

A Túraautó Világbajnokság megszűnése, és a WTCR Túraautó Világkupa létrehozása sok újdonságot hozott a 2018-as szezonban. Az egyik legfontosabb változás a jelentősen megnövekedett létszám volt; a korábbi 16-17 autó helyett 25 egész éves nevezővel számolhattunk.

Ennek tovább gyarapítására bevezették a szabadkártyát, amivel - ha nem is minden helyszínen - de két helyi vagy legalább helyi kötődésű pilóta kapott lehetőséget.

Az idei év során összesen 16 versenyző indult szabadkártyával a WTCR-ben, és a bajnokság hivatalos honlapja az ő teljesítményüket is mérlegre tette. Az eredmény szívet melengető, bár nem meglepő: 2018-ban a M1RA színeiben induló Nagy Dani volt az év legjobb vendégmunkása. 

A Hyundai-al versenyző pilóta Tassi Attilával (KCMG - Honda Civic) párban egészítette ki a hungaroringi forduló mezőnyét, és mindhárom futamon pontot szerzett. Az elsőn hetedik, a harmadikon pedig hatodik lett, miközben a fordított rajtrácsos második versenyen a második kockából indulva a második helyen is intették le, Rob Huff mögött és Yvan Muller előtt. 

A dobogón a könnyeivel küzdő Nagy Daninak állítólag Huff odasúgta: örülj, gyerek, mert most valami olyan különleges dolgot értél el, amire egész életedben emlékezni fogsz. 

Az így megszerzett 36 pontnak köszönhetően 22. lett a bajnoki tabellán, megelőzve több egész éves nevezőt, konkrétan Tom Coronelt, Nagy Norbit, John Filippit és Szabó Zsoltit. 

Dani mögött a szlovákiai hétvégén induló Petr Fulín lett a második legeredményesebb, neki egy ötödik hely volt a legjobbja, míg a DTM-bajnok René Rast egy hatodik helyet csípett el szabadkártyásként a Nordschleifén. 

Rajtuk kívül a többi szabadkártyás, név szerint Andrzej Studenic (legjobb eredmény: 12.), Edgar Florindo (12.), Tassi Attila (15.), José Rodrigues (15.), Kris Richard (16.), Filipe Souza (17), Kevin Tse (17),  André Couto (18.), Bernhard van Oranje (19.), Billy Lo (19.), Michale Verhagen (20.), Lam Kam San (DNQ) és Rui Valente (DNQ) nem került be a pontszerzők közé. 

Francois Ribeiro, az Eurosport Events vezetője korábban arra utalt, jövőre a helyi pilóták helyett nemzetközi sztárok kaphatnak lehetőséget szabadkártyásként. 

03718003_GRL_15120.jpg

Hozzászólások