WTCC - Nagy Dani Hyundai-támogatott versenyző lett
Nagy Dani Hyundai-támogatott versenyző lett
Fotó: M1RA

Nagy Dani Hyundai-támogatott versenyző lett

LantiLanti
2019/04/25 10:26

Michelisz Norbi után egy újabb magyar pilóta került be Hyundai kötelékébe, a M1RA színeiben versenyző Nagy Dani idén a Hyundai Motorsport Customer Racing junior programjának támogatottja lesz.

A WTCR-ben tavaly szabadkártyásként dobogóra álló pilóta mellett csapattársa, Luca Engstler, két TCR Europe-os ellenfelük, Jessica és Andreas Bäckman, valamint a fülöp-szigeteki Daniel Miranda kapja meg a koreai márka támogatását. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

A hivatalos közlemény szerint a junior program résztvevői közvetlen mérnöki segítséget kapnak a Hyundai Motorsporttól, illetve a gyári pilóták tanácsaira is számíthatnak. Ezen kívül a fizikai félkészülésük valamint a médiaképesség javítása terén is támogatásban részesülnek. 

"Mindannyian potenciális futamgyőztesek ebben a szezonban, és azzal a segítséggel, amit biztosítunk számukra, biztos vagyok benne, hogy kiváló szezonjuk lesz 2019-ben. Ha pedig így fejlődnek tovább, egy napon a WTCR-ben vezethetik győzelemre a Hyundait” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport igazgatója.
„Óriási szakmai elismerés Daninak és Lucának, hogy tagjai lettek a Hyundai Motorsport Junior programjának, és persze a M1RA-nak is hatalmas büszkeség, hogy az öt kiválasztott versenyző közé mindkét pilótánk bekerült"  – tette hozzé Bári Dávid, a M1RA vezetője. 
"A magyar autósportnak is nagy siker, hogy újabb hazai tehetség került hivatalos kapcsolatba egy sikeres gyártóval. Ezen a szinten már minden versenyző célja az, hogy gyári pilótává váljon, és jó érzés látni, hogy segíteni tudjuk a tehetségeket ezen az úton.”

Az öt támogatott versenyző közül négy számára ezen a hétvégén indul a TCR Európa-kupa szezon a Hungaroringen. 

Hozzászólások