WTCC - Nagy Dani idén is a Hyundai Junior Program támogatásával versenyez
Nagy Dani idén is a Hyundai Junior Program támogatásával versenyez
Fotó: TCR Series

Nagy Dani idén is a Hyundai Junior Program támogatásával versenyez

LantiLanti
2020/06/15 10:35
Folytatódik a Hyundai tavaly elindított túraautós junior programja, a koreai gyártó ma megnevezte azt a négy fiatal pilótát, aki 2020-ban az ő támogatásukkal versenyez majd különböző TCR-kategóriákban.

Remek hír, hogy a sajnálatos módon félbeszakadt 2019-es év után Nagy Dani idén is bennmaradt a tehetségnevelő programban, azaz ebben a szezonban is hivatalos Hyundai junior-pilótaként vesz részt a TCR Europe küzdelmeiben. Ráadásul már a gyártóhoz sok szállal kötődő BRC Racing színeiben.

Dani mellett maradt a programban a svéd testvérpár, Andreas és Jessica Bäckman, és csatlakozik hozzájuk az Ausztrál TCR-bajnokságot valósággal letaroló Will Brown, aki tavaly hét futamgyőzelemmel nyerte meg az összetettet. 

A junior program keretében a versenyzők kiemelt támogatást kapnak a Hyundai Customer Racing mérnökeitől, de a pályán kívül is segítenek nekik, például a közösségi média használatban, és a sajtóban való megjelenés terén, illetve a Hyundai gyári versenyzőitől is kapnak mentorációt. Információink szerint ehhez valamennyi anyagi jellegű támogatás is kapcsolódik.

"A Hyundai Motorsport Customer Racing Junior Program már az első év után bizonyította, értékes eleme a stratégiánknak: Luca Engstler egy erős szezont követően idén fel tudott lépni a WTCR Túraautó Világkupába. Elnézve a jelenlegi kiválasztottak képességeit, mindannyiukban benne van a lehetőség, hogy magas szinten teljesítsenek. A Customer Racing részleg mérnökeinek támogatásával, és a jelenlegi WTCR pilóták mentorálásával biztos vagyok benne, hogy ez a program ismét egy sikertörténet lesz" - fogalmazott Andrew Johns, a Hyundai Motorsport Customer Racing vezetője. 

Andreas és Jessica Bäckman Danihoz hasonlóan a TCR Europe-ban versenyez idén a Target Competition színeiben, Will Brown pedig a HMO Customer Racingnél próbálja megvédeni az ausztrál bajnoki címet. 

Nagy-dani-tuzallo.jpg

Hozzászólások