WTCC - Nagy Dani nem tud leállni, ismét nyert egy futamot
Nagy Dani nem tud leállni, ismét nyert egy futamot
Fotó: TCR Series

Nagy Dani nem tud leállni, ismét nyert egy futamot

LantiLanti
2020/05/14 10:21
Megint remekeltek a magyarok a TCR Europe SIM Racing virtuális bajnokságban, bár ezúttal már nem voltak olyan fölényesek, mit a spai idénynyitón.

A második fordulót a Red Bull Ringen rendezték, ahol az időmérő edzésen ismét a BRC Racing Hyundai i30 N TCR-el induló Nagy Dani volt a leggyorsabb. Két századdal előzte meg az audis Gilles Magnust, és 181 ezreddel az új festéssel versenyző Tenke Tomit. 

A harmadik magyar pilótának, a Zengő Motorsport Cupráját irányító Boldizs Bencének ezúttal nem sikerült olyan jól a kvali, ő a hatodik idővel zárt. Elé a Peugeot-t hajtó Jimmy Clairet és Niels Langeveld fért még be. 

Első futam

Dani a rajtnál is kegyetlen volt, esélyt sem hagyott Magnusnak az első kanyarban, és onnantól kezdve végig vezetve győzött. A magyar pilóta fantasztikusan kezdte a virtuális szezont, hiszen megnyerte az első három futamot, és így komoly induló előnyt kalapált össze. 

A másik két dobogósnak is viszonylag nyugisabb futama volt, persze ehhez az kellett, hogy hibátlanul versenyezzék végig a 13 kört. Magnust intették le másodikként, Tenke Tomi pedig megszerezte második dobogóját a szimulátoros sorozatban. 

Tenke mögött viszont rotyogott a bableves Teddy Claire, Mikel Azcona és Mat'o Homola részvételével, és ehhez később Boldizs is csatlakozott, akit a rajtnál kilöktek, de így is hozta a hatodik helyet. Az utolsó előtti körben Langeveld még megelőzte Andreas Bäckmant, így a svédé lett a fordított rajtrácsos pole. 

RBR-r1-tcr-eu-sim.jpg

Második futam

A verseny elején a magyar pilóták hamar erőszak áldozatai lettek. Boldizs Bencét Azcona taszajtotta le, Nagy Danit pedig szintén meglökték, és visszacsúszott a 14. helyre.

A magyarok később egymást is megkocogtatták kicsit. A 3. körben Magnus előzte Boldizs Bencét, és ebben Tenke látta meg a lehetőséget. A két Cupra többször is összeért, majd hosszú kanyarokon keresztül száguldott egymás mellett. Elképesztően látványos meccs volt, több koccanással, ám sajnos a végén a felzárkózó katari Abdulla Al-Khelaifi kiforgatta Boldizst, aki így visszaesett a 21. helyre, Nagy Dani pedig fellépet Tenke mögé a kilencedikre. 

A végén Studenic visszaesése miatt még egy helyet előrébb jöttek, így Tenke hetedik, Nagy Dani pedig nyolcadik lett. Boldizs nagyot zárkózott a hajrában, és a 12. helyen intették le. 

Az élen Langeveld már a rajtnál átvette a vezetést, és magabiztos előnnyel szerezte meg a futamgyőzelmet; az elsőt, ami nem magyar pilótához került. Bäckmann fokozatosan visszacsúszott a hatodik helyre; a holland mögött Azcona lett a második, és Nagy Dani csapattársa, Homola a harmadik. 

RBR-r2-tcr-eu-sim.jpg

Az összetett:

Három futamgyőzelmének köszönhetően Nagy Dani magabiztosan vezeti a bajnokságot, előnye 44 pont a kiegyensúlyozottságának köszönhetően második Tenke Tomival szemben. A TCR Europe 2018-as bajnoka, Mikel Azcona a harmadik, Boldizs Bence pedig a nehéz második futam miatt a negyedik helyre csúszott vissza.

Dani mögött eszelősen szoros az állás, Tenke Tomit és az ötödik Magnust hét pont választja el.

RBR-tcr-eu-sim-osszetett.jpg

A TCR Europe szimulátoros bajnoksága két hét múlva folytatódik, május 27-én a mezőny a Hungaroringre látogat, ami hatalmas lehetőség lesz a magyarok számára. 

Hozzászólások