WTCC - Nagy Dani, és az első lépések (fotó)
Nagy Dani, és az első lépések (fotó)
Fotó: Nagy Dani FB

Nagy Dani, és az első lépések (fotó)

LantiLanti
2016/10/20 16:40

Valószínűleg sokan találkoztatok már a Facebookon a fent látható fotóval, amelyet Nagy Dani is megosztott a saját hivatalos oldalán, és amely a Zengő Motorsport WTCC-s pilótájának egyik első "autós" élményét mutatja be.

Némelyeknek talán a kezdő lökést megadó, majdnem (de nagy profizmusról tanúbizonyságot téve szigorúan csak majdnem) kőmíes dekoltázst villantó úriember is ismerősnek tűnhetett. Nem véletlenül, a fiatalember ugyanis az Eurosport WTCC szakkommentátora, Csuti Laci, aki nem mellesleg Dani keresztapja.

De ha már közkinccsé lett ez a remek kis gyermekkori fénykép, megkértem Lacit, meséljen egy kicsit arról a bizonyos időszakról, hogy miként lett Nagy Dani az autók, majd az autóversenyzés rabja?

"Arra emlékszem, hogy minden autó iszonyúan érdekelte, legyen szó bármilyenről, a legóautón át a távirányításoson keresztül az összes olyan, amire rá vagy amibe bele lehetett ülni. Aztán ahogy növögetett, nagyon elkapta őt a szimulátoros dolog, és hamar kiderült, mennyire jó érzéke van hozzá, hiszen 11 éves korában már engem is simán elvert" - mesélte Laci a WTCC Blognak.

Laci visszaemlékezés alapján ez a fénykép valamikor 2000-ben készülhetett, amikor Dani másfél-két éves lehetett. Az Eurosport szakértője akkor már versenyzett, és ez komoly inspirációt jelentett a Zengő Motorsport pilótája számára. De a családnak sem kellett kétszer mondani, hogy érdemes lenne a kisebbik fiúval is foglalkozni.

"Amikor Dani kezdett olyan korba jutni, hogy szóba kerülhetett a versenyzés, addigra a bátyja, Viktor már sikeres vízilabda kapus volt, úgyhogy a család pontosan tudta, mit tartogat az eredményesség felé vezető út. Az első perctől kezdve lelkesen dolgoztak azon, hogy Dani is kihozhassa magából a maximumot."

A többi pedig már történelem. Körülbelül 11 évvel a fenti fotó elkattanása után Dani bemutatkozott az RCM Motorsportban, ahol 2013-ban, első teljes évében, egyből bajnok lett. 2015-ben duplázott, és bemutatkozhatott egy TCR versenyen, idén pedig már a Zengő Motorsportnál versenyez a Túraautó Világbajnokságon. Megérte ráültetni annak idején arra műanyag izére.

A teljes fénykép. :)

Hozzászólások