WTCC - Sűrűsödik a rántás - Nagy Dani hetedik lett a második edzésen
Sűrűsödik a rántás - Nagy Dani hetedik lett a második edzésen
Fotó: TCR Europe

Sűrűsödik a rántás - Nagy Dani hetedik lett a második edzésen

LantiLanti
2020/08/22 08:12
Már a 2020-as TCR Europe szezon második edzésén bebizonyosodott, nem csak impozáns a bajnokság 24 fős mezőnye, de rettentően szoros is. Az FP1 után eléggé átalakult a sorrend a Paul Ricardon az FP2-re.

Ennek mi magyarok annyira nem örülünk, hiszen az első szabadedzésen Nagy Dani volt a leggyorsabb a BRC Racinh Hyundai i30 N TCR-el, aki a délutáni bemenés végén a hetedik idővel és kicsit több, mint egy másodperc hátránnyal állt. 

Úgy tűnik, a koreai autónak nem feküdt a forróság, hiszen a pálya jó 20 fokkal melegebb, mint délelőtt, és valószínűleg ez fogta kicsit vissza a tempót. Sokat mondó, hogy ezzel a hetedik hellyel is Dani a legjobb Hyundai-pilóta; Andreas Backman 15., csapattársa, Mat'o Homola pedig 16. lett. 

Szintén beszédes, hogy jelentős melegedés következtében a mezőny semennyit sem gyorsult az első edzés után. A WTCR-ből itt vendégeskedő gyári Honda-pilóta, Nestor Girolami egy három századdal lassabb köridővel zárt az élen, mint amit Nagy Dani délelőtt futott. 

Szerencsére az időmérő edzést szombat reggel rendezik, így ott biztosan nem lesz gond a pálya hőmérséklettel. 

Az argentin mögött Teddy Clairet lett a második a Peugeot 308 TCR-el, és a TCR Germany-t hirtelen hátrahagyó Mike Halder végzett a harmadik helyen egy másik Honda Civic Type-R TCR-el. 

Az FP2 végeredménye:

Fp2-paul-ricard-tcr-europe.jpg

Az időmérő edzés szombaton 9:00-kor rajtol.

Hozzászólások