WTCC - Nagy Dani belekóstolt a ralikrosszba
Nagy Dani belekóstolt a ralikrosszba
Fotó: fiawtcc.com

Nagy Dani belekóstolt a ralikrosszba

LantiLanti
2017/09/08 10:58

Úgy tűnik, nem csak a közönség, de a pilóták is nehezen viselik az argentin és a kínai WTCC hétvége közti három hónapos szünetet, a Zengő Motorsport egyik versenyzője például elment ralikrosszozni, nehogy a talpa elszokjon a gázpedál kemény taposásától.

Nagy Dani augusztus utolsó napjaiban a Ralikrossz Országos Bajnokság ötödik fordulóján vett részt az ausztriai Greinbachban (ebben a szakágban bevett dolog, hogy a környező országok bajnokságai egymás pályáit is meglátogatják, illetve közös versenyeket rendeznek), ahol az Opel Astra Kupában állt rajthoz.

Bezony, Opel Astra... Ugye, a veterán autósport rajongóknak máris beindult a nyálelválasztása. Ezek azok az autók, amik a kilencvenes években az első itthoni pályás márkakupa mezőnyét alkották. És még mindig mennek, csak a gyorsasági szakág helyett ma már a ralikrosszban.

Dani egyébként nem csak úgy megálmodta a ralikrossz ötletét egy borgőzős reggelen; családi kötődései vannak a szakághoz: az idei évtől a junior kupában versenyez ugyanis a zengős pilóta húga, Nagy Kamilla is. Ugyanott, ahol kedvenc WTCC-s szakkommentátorunk nagyobbik fia, Csuti Kristóf. Nem is véletlen, hogy Dani az RCM Motorsport színeiben indult.

Jómagam távoli tisztelője vagyok a ralikrossznak, ami annyit jelent, hogy bár elismerem a kategóriát, és komoly fantáziát látok benne, arra sajnos már nem futja az időmből, hogy közelebbről nyomon is kövessem az eseményeket. Mégis akadt pár ismerős név az astrás nevezési listán, a NASCAR előszobáját is megjárt Makai György, a gyorsasági OB állandó szereplője, Dr. Laczkó László vagy éppen a korábbi gokartos Góth Viktor.

Dani egy egészen új világba csöppent, de nagyon hamar felvette a ritmust, az első szabadedzésen még hatodik lett, de a másodikon mindenkit maga mögé utasított. Ezután következtek az előfutamok, amelyek alapján eldőlt, ki melyik eldöntőbe kvalifikálja magát. Dani egy újabb hatodik hellyel nyitott, majd két ötödikkel folytatta a sort, amivel az első elődöntőbe került, többek között Góth és Dr. Laczkó mellé.

Ezen a futamon a harmadik helyen látta meg a kockás zászlót, azaz bekerült a fináléba, ahol végül fél másodperccel maradt csak le a dobogóról, negyedik lett a győztes Góth Viktor, valamint Kovács Marcell és Szabó Szilárd mögött.

Ami a régi Swiftekkel futó Junior kupát illeti, ezúttal sem Csuti Kristóf, sem Nagy Kamilla nem jutott be a fináléba (mindketten negyedikek lettek az elődöntőjükben), így Kiki végül a hetedik, Kamilla pedig a nyolcadik helyen zárt.

Nagy Dani legközelebb október 14-15 között áll rajthoz a WTCC-ben, amikor a mezőny egy új kínai pályára, Ningbóba látogat.

Hozzászólások