WTCC - Hivatalos: Nagy Dani is Michelisz Norbi olasz csapatához került 
Hivatalos: Nagy Dani is Michelisz Norbi olasz csapatához került 
Fotó: tcr-series.com

Hivatalos: Nagy Dani is Michelisz Norbi olasz csapatához került 

LantiLanti
2020/03/24 10:05
Szenzációs bejelentést tett ma Nagy Dani, a WTCC-t is megjárt magyar pilóta 2020-ban a BRC Racing pilótája lesz. Ugyanannál a csapatnál versenyez tehát, mint Michelisz Norbi, csak ő a TCR Európa-kupán indul egy Hyundai i30 N TCR-el.

A magyar pilóta tavaly év közben, pályafutása egyik legnehezebb szakaszában került először kapcsolatba az olaszokkal. Nem sokkal azt követően, hogy elváltak útjai a M1RA-val, egy tesztlehetőséget kapott a BRC-től Vallelungában, ahol rendkívül mély benyomást sikerült tennie a csapat vezetőségére. 

A csapatvezetés és a mérnökök is nagyon elégedettek voltak Dani munkájával, így a menedzsment elkezdett azon dolgozni, hogy összeálljon a támogatói háttér. Bő fél év megfeszített munkájának eredménye ez a bejelentés. 

“Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a túraautó-világkupa tavalyi győztese, Michelisz Norbert csapatához tartozhatok idén. Hálás vagyok, amiért ilyen tapasztalt szakemberekkel dolgozhatok együtt. A BRC-vel közös történetünk egy rendkívül eredményes tesztnapon kezdődött tavaly Olaszországban. 2019-ben is közel jártunk a közös munkához, de az akkor egyéb okok miatt nem volt lehetséges" - mondta Dani a szerződés bejelentése kapcsán. 

A magyar pilóta, aki továbbra is 99-es rajtszámmal megy majd, annak is nagyon örül, hogy visszatérhet a rendkívül erős TCR Európa-kupába, ahol futamokat szeretne nyerni idén. 

nagy-dani-brc-bejelentes.jpg

"A sorozathoz is jó szívvel csatlakozom újra, hiszen a TCR Europe az elmúlt években bizonyította, hogy az egyik legerősebb az elérhető kategóriájú túraautó-bajnokságok között. Továbbra is a szakmai fejlődésemre koncentrálok, és remélem, hogy lesz lehetőségem futamokat nyerni."

A BRC Racing csapatvezetője, Gabriele Rizzo is nagyon sokat tett azért, hogy a vallelungai tesztből eljusson a helyzet a ma bejelentett megállapodásig. Ő még bátrabb, szerinte Danival a bajnoki címet is célba vehetik. 

“Büszkék vagyunk rá, hogy részt vehetünk a TCR Europe-ban, és boldogok vagyunk, hogy sikerült megállapodnunk Nagy Dániellel. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy versenyzőink a győzelemért harcolhassanak minden versenyen, és hogy a bajnoki cím legyen a cél, egyéni és csapat szinten is" - fogalmazott Rizzo. 

A BRC tavaly mutatkozott be a TCR Europe-ban azzal a Luca Filippivel, aki 2011-ben Romain Grosjean mögött második lett a GP2-ben. Legjobb eredményüket a Red Bull Ringen érték el, amikor az olasz második lett, ám a teljesítményük nem volt kiegyensúlyozott, így Filippi végül 16. lett az összetettben. 

"Tisztában vagyunk vele, hogy a bajnokság színvonala még magasabb lesz mint az előző szezonban, ezért már teljesítettük is az első teszteket."

A felkészülés első állomása a Paul Ricard pálya volt, ahol egy kisfilm is készült.

Mint minden más bajnokságé, a TCR Európa-kupa rajtja is a koronavírus járvány leküzdésétől függ. A szezon eredetileg április legvégén rajtolt volna Spa-ban, majd május közepén látogatott volna a Red Bull Ringre. 

Információink szerint a bajnokság eddig semmi hivatalosat nem jelentett be a naptár átszervezése kapcsán, ám a többi sorozatot alapul véve, Spa biztosan tolódik, és az ausztriai verseny sorsa is bizonytalan. A harmadik fordulót a tervek szerint június 26-28 között rendeznék Oscherslebenben. 

Hozzászólások