WTCC - Na de mit adtak Michelisz Norbinak az olasz csapatok?
Na de mit adtak Michelisz Norbinak az olasz csapatok?
Fotó: fiawtcr.com

Na de mit adtak Michelisz Norbinak az olasz csapatok?

LantiLanti
2019/09/07 10:30

Nemrég a BRC Hyundai magyar versenyzője, Michelisz Norbi is bekerült a WTCR "fast five" sorozatába, melyben ugyanazt az öt kérdést teszik fel az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa valamennyi versenyzőjének.

Milyen szokásai vannak a rajt előtt, kivel állna a dobogón, melyik pályát venné még be a versenynaptárba, stb. Az első válaszból máris kiderült, mit változtattak rajta az olasz csapatok. Norbi ugyanis már negyedik éve versenyez olaszokkal, két évet a JAS-nál ment, most pedig a BRC Racing készíti fel az autóját.

"A rajt előtt mostanság megiszom legalább két eszpresszót. Mivel egy ideje olasz csapatokkal dolgozom, kezdem észrevenni, hogy egyre több kávét iszom" - mesélte a WTCR hivatalos honlapjának.

A "kivel állnál szívesen együtt a dobogón" kérdése Norbi a számomra legkedvesebb választ adta. Már ami a másodikat illeti. :D 

"Egyrészt Michael Schumachert választanám, mert ő a motorsport legnagyobb legendája. Aztán Sebastien Loeböt mondtam volna, de vele álltam már egy dobogón a WTCC-ben. Szóval inkább Tom Kristensent választom, mert ő is egy óriási legenda Le Mans-ban."

Ha kicsit belenyúlhatna a versenynaptárba, nagyon délre vinné az egyik fordulót, egészen Ausztráliáig. 

"Bathurst! Mindig is akartam a Nordschleifén és Makaón versenyezni, Bathurst pedig ugyanezt a szintet jelenti. A világ egyik legnagyszerűbb pályája, úgyhogy ha a Nürburgring és Makaó mellett ez is bekerülne a programba, akkor a WTCR-é lenne az egész motorsport világ legjobb versenynaptára."

Ami pedig a versenyzés utáni időszakot illeti, Norbi szeretne a motorsportban maradni, menedzserként, oktatóként, vagy például nagyobb szerepet vállalva a M1RA irányításában.

Hozzászólások