WTCC - Muller: a fejlesztések kedvezhetnek nekem
Muller: a fejlesztések kedvezhetnek nekem
Fotó: WTCC Media

Muller: a fejlesztések kedvezhetnek nekem

LantiLanti
2014/12/30 17:03

Yvan Muller két újonc márkatárs mellett abszolút esélyesként vágott neki a 2014-es WTCC szezonnak, ám általános meglepetésre végül komoly, 126 pontos verést kapott José Maria Lópeztől, és Sebastien Loeböt sem sikerült meggyőző fölénnyel legyőznie.

A négyszeres világbajnok idei gyengébb teljesítménye egyrészt a balszerencsének köszönhető, saját elmondása szerint sem volt még olyan éve, amikor ilyen sokszor lett volna baleset áldozata vétlenül. Ám ez csak az okok egyik fele, legalább ennyire fontos tényező, hogy a vártnál nehezebben sikerült átállnia az új TC1-es autókra.

Muller többször beszélt arról, hogy az elmúlt évek során a régi S2000-es autókkal felhalmozott tapasztalat és az azokkal rögzült beidegződések inkább hátráltatták mint segítették az idei szezonban. Az Autosport magazinnak nyilatkozva nemrég ismét elismerte, változtatnia kell vezetési stílusán, ám egy másik, bizakodásra okot adó tényezőről is beszélt.

"Idén elég sokat küszködtem az autóval, és tudom, dolgoznom kell saját magamon a tél során. Viszont érkeznek új fejlesztések is, és van köztük egy, amiről ugyan nem beszélhetek, de ami az első tengelyt érinti, és ami szintén segítségemre lehet" - idézi a Citroën gyári pilótáját az Autosport.

A régi beidegződéseken kívül Muller még egy tényezőt említett, amely segítséget jelentett márkatársai számára vele szemben: elmondása szerint López és Loeb sokkal hatékonyabban tudta használni a Citroën szimulátorát, mint ő.

"A korábbi tapasztalatok nem sok segítséget jelentettek idén, egyrészt az új autó miatt, másrészt azért, mert Seb és José rengeteget fejlődött a szimulátoron. Pechito ugyan idén járt először Makaón, de beleértve a szimulátoron megtett köröket, mégis többet ment ott, mint én."

"A szimulátor számomra nem elég valósághű, nekik viszont igen" - zárta Muller.

A SEAT-tal és Chevrolet-vel is világbajnoki címig jutó francia korábban többször is kifejtette, nem igazán hisz a szimulátorok hasznosságában, ám nem kizárt, hogy az idei év ilyen téren is változást hoz majd nála. Ki tudja; erről ugyanis nem ejtett szót.

Hozzászólások