WTCC - MotoGP versenyző lesz az egyik WTCR-szabadkártyás Sepangban
MotoGP versenyző lesz az egyik WTCR-szabadkártyás Sepangban
Fotó: fiawtcr.com

MotoGP versenyző lesz az egyik WTCR-szabadkártyás Sepangban

LantiLanti
2019/07/31 12:36

Hétfőn 150 meghívott vendég részvételével nagyszabású sajtótájékoztatót tartottak Kuala Lumpurban, ahol érdekes részleteket árultak el az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa sepangi idényzárójáról. 

Összesen három szabadkártyás pilóta indul majd Malajziában, ám a legnagyobb durranás, hogy közülük az egyik egy aktív MotoGP-versenyző lesz. Hafizh Syahrin idén második évét tölti a királykategóriában, és jelenleg a Red Bull KTM Tech 3 csapat motorosa. Három megszerzett ponttal a 25 helyen áll az összetettben.

Syahrin nem mindennapi kalandra vállalkozik, hiszen december közepén nem csak a WTCR-ben, de az FIM EWC-ben, azaz a Motoros Enduranc Vilábajnokság 8 órás versenyén is rajthoz áll. 

A két bajnokság közös hétvégét rendez majd Sepangban, és a maláj motoros szombaton először két keréken, majd vasárnap plusz kettővel is szerencsét próbál. Belegondolni is nehéz, mekkora kihívást jelent majd neki fejben átállni egyikről a másikra. 

Syahrin mellett a korábban már bejelentett Mitchel Cheah, és egy másik maláj túraautós, Douglas Khoo csatlakozik majd a mezőnyhöz. A 21 éves Cheah idén már állt a dobogón az ADAC TCR sorozatban, Khoo viszont még nemigen próbálta ki magát Ázsián kívül. 

Az 54 éves versenyző korábban a TCR Ázsiában ment, idén pedig a TCR Malajziába is benevezett. 2017-ben megnyerte a CN kategóriát az Ázsiai Le Mans Sorozatban.

Kuala Lumpurban az is kiderült, hogy Khoo egy Cupra TCR-t vezet majd, miközben Cheah és Syahrin az Ázsiában nagyon aktív Liqui Moly Team Engstler Volkswagenjeivel versenyez. 

A sajtótájékoztató Dato' Razlan Razali, a sepangi pálya vezetője elmondta, közönségszavazás és némi megvalósíthatósági tanulmányozás után döntöttek úgy, hogy az F1 helyét a WTCR és az EWC vegye át a pálya kínálatában. 

Hozzászólások