WTCC - Monterio: eddig két új pályán nyertem
Monterio: eddig két új pályán nyertem
Fotó: fiawtcc.com

Monterio: eddig két új pályán nyertem

LantiLanti
2015/11/23 17:26

Egy a WTCC számára teljesen új pályán, és egészen ismeretlen körülmények között zárul pénteken a Túraautó Világbajnokság 2015-ös szezonja; a helyszín Katar, ahol két éjszakai futamot rendeznek majd.

A lusaili körön leginkább motorversenyeket tartanak, állandó vendéglátója például a Gyorsasági Motoros Világbajnokságnak és a Superbike VB-nek. Négy keréken pedig a GP2 Asia sorozat, és a megboldogult SpeedCar bajnokság járt a több mint öt kilométer hosszú sivatagi körön.

A WTCC-s pilóták ezekben a napokban érkeznek meg Katarba, az elmúlt időszakot pedig a felkészüléssel töltötték, bár a legnehezebb, hogy nem nagyon tudták, pontosan mire is készüljenek.

Tiago Monteiro, akit végül megfosztottak a thaiföldi győzelemtől, mindezek ellenére optimista, és erős szezonzárásra készül.

"Szeretek új helyszíneket felfedezni, és elég gyorsan alkalmazkodom. Az idei négy új pályából kettőn futamot nyertem, és remélem, ez a minta folytatódik. A vonalvezetés érdekesnek tűnik, és nagy élmény lesz éjszaka versenyezni" - fogalmazott a portugál.

"Sajnos elég sok pontot veszítettem a thaiföldi kizárás miatt, ami csalódottsággal tölt el, de úgy megyek Katarba, hogy mindezt a hátam mögé vettem, és erősebb leszek."

Várja már az éjszakai kalandot Monteiro csapattársa, Gabriele Tarquini is, aki a felkészülés nehézségeiről beszélt.

"Megpróbáltam fedélzeti kamerás videókat keresni, de versenyautós felvételt nagyon keveset találni, főleg motorosok vannak. Azokat nézegettem, de nem jelentettek túl nagy segítséget" - fogalmazott Tarquini.

"Mint sokan mások, én is mentem 24 órás futamokon, de annak már vagy 20 éve. Ráadásul az endurance versenyzés teljesen más, nem arról szól, hogy végig maximumon kell menni. A WTCC-vel ellentétben."

Egy más jellegű nyomás is lesz majd az olasz veterán vállán, hiszen eddig még nem zárult le WTCC szezon úgy, hogy Tarquini ne nyert volna legalább egy futamot. Idén viszont még egyszer sem sikerült felállnia a dobogó tetejére, úgyhogy Katar az utolsó lehetőség, vagy megszakad ez a figyelemreméltó sorozat.

Hozzászólások