WTCC - Monteiro szerint Tassi Ati be fog robbanni
Monteiro szerint Tassi Ati be fog robbanni
Fotó: fiawtcr.com

Monteiro szerint Tassi Ati be fog robbanni

LantiLanti
2019/10/03 21:20

Tassi Attila rendkívül közel járt egy szenzációs eredményhez Vila Realban, a Hell Energy KCMG Honda versenyzője a pole-ból indulva megnyerhette volna a harmadik futamot, ha nem áll meg alatta a Civic.

Atika magabiztosan zárta az élen az időmérőt, és a rajt után is megőrizte a vezetést. A Honda motornak viszont nem volt jó napja, így végül dráma lett a bontakozó szenzáció vége.

A fiatal magyar pilóta vigasztalhatatlan volt Portugáliában, talán egyedül az okozott neki némi örömöt, hogy a győzelmet csapattársa, Tiago Monteiro szerezte meg, aki két éve halálközeli állapotban volt egy tesztbaleset után. 

A portugál pedig nemrég elmesélte, mivel próbált meg lelket önteni Atikába a vila reali kiesés után.

"Ezek azok a rendkívül nehéz pillanatok, amiket nem könnyű elfogadni. Pályafutásom során nekem is volt részem néhány hasonlóban, de megtörténnek ilyenek, és meg is fognak a jövőben. Így működik a sport, de így fejlődik az ember személyisége, a motiváció és az önbizalom. Így lehet csak visszatérni egy-egy ilyen pillanat után" - fogalmazott Monteiro.
"Sosem könnyű, mikor ez történik. De néhány hét vagy hónap után ez a tapasztalat beépül a személyiségedbe, és jobb ember, jobb sportoló leszel tőle; erősebbé válsz. Ezt tanultam meg a pályafutásom elején: a legnehezebb pillanatokban tanulsz a legtöbbet. Ez nem jó érzés, de ilyen az emberi faj: a szenvedéstől és a küszködéstől fejlődik."
"Attila egy fiatal, egy hihetetlenül fiatal és nagyon gyors versenyző. Ha azt nézzük, mennyire kevés tapasztalattal meddig jutott, biztos, hogy be fog robbanni. Sok tapasztalat vár még rá, amiből tanulhat. Nem csinált semmi rosszat Vila Realban, semmit sem tehetett volna másképp. De ennek köszönhetően felépült benne valami, ami képes megbirkózni ezzel az érzéssel" - zárta a portugál. 
Hozzászólások