WTCC - Monteiro odacsapott, Norbi 8.

Monteiro odacsapott, Norbi 8.

LantiLanti
2012/11/15 07:50

Makaón minden máshogy megy kicsit, a verseny előtti kollektív tesztet például péntek helyett csütörtökön, magyar idő szerint 6:50-kor rendezték. Mivel az utcai pályán nagyon ritkán van lehetőség gyakorolni, a pilóták nagy része nem tétlenkedett, és a legtöbben egy versenytávnyi kört megtettek. Makaó persze nem lenne Makaó zászlók nélkül, ezúttal volt sárga is, piros is.

Sárgával indult a teszt, a boxból kihajtó Henry Ho BMW-je ugyanis megállt a kijáratnál. Bő negyed óra után az Alberto Cerquit váltó Kei Cozzolino forgott meg, de mákja volt, és még a korlát előtt megállt az autó. Három perccel a leintés előtt aztán Darryl O'Young már nem volt ilyen szerencsés, ő rendesen falnak csapat a Chevrolet-t, ami véget is vetett az önfeledt tesztelésnek.

Terheitől megszabadulva (az eddigi +40 helyett Makaóra -20 kilót írt elő a kompenzációs rendszer) Tiago Monteiro és a Honda valósággal repült. Folyamatosan az élbolyban tanyázott a japán autó, majd egy 2:33.908-as idővel megnyerte a tesztet. A portugál öt tizeddel ment jobb kört, mint amivel Rob Huff tavaly győzött a teszten. Monteiro most nyolc tizeddel volt gyorsabb, mint Huff, aki harmadik lett. Gyanítom nem sokat kockáztatott, ahogy Alain Menu sem, a svájci hetedikként zárt. Yvan Muller valós eredményeiről sajnos nem sokat tudunk, a háromszoros világbajnok transzpondere (jeladó) ugyanis nem működött a teszt jelentős részében. A végén aztán futott egy lila második szektort, de közbe jött a piros, úgyhogy a francia csak 23-ként zárt.

Kopott gumin biztatóan mentek a BMW-k, Stefano D'Aste lett a második, hat tizeddel Monteiro mögött, Mehdi Bennani pedig bedobott egy negyedik időt. Michelisz Norbi zárt harmadik legjobb BMW-sként, a zengős pilóta nyolcadik lett. A SEAT-ok közül a szokásoknak megfelelően Gabriele Tarquini és Pepe Oriola emelkedett ki. Gyakorlatilag semmi jelentősége, de Norbit mindkét privát ellenfele megelőzte. Most még szabad... :D

Egész jól ment a pályát kiválóan ismerő André Couto, a makaói pilóta 16. lett az egyetlen megmaradt SUNRED Leónnal. A Ford viszont visszafogottan kezdett, Tom Chilton 17-ként, James Nash pedig 20-ként zárt. Kei Cozzolino első WTCC-s tesztjén a 21. időt érte el. A régi S2000-esek hétfős mezőnyében Filipe de Souza lett a legjobb a Lacettivel, 9.8 másodperces hátrányban. Még szerencse, hogy hosszú a kör, különben lenne itt körözgetés.

A WTCC mezőnye legközelebb az első szabadedzése lép pályára, magyar idő szerint 1:30-kor. Az FP1-ről élő közvetítést láthattok az Eurosport Playeren.

A makaói teszt végeredménye:

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások