WTCC - Monteiro is aktívan részt vesz a Honda tesztmunkájában
Monteiro is aktívan részt vesz a Honda tesztmunkájában
Fotó: fiawtcr.com

Monteiro is aktívan részt vesz a Honda tesztmunkájában

LantiLanti
2019/03/06 11:01

Ismét jó híreket hallottunk (és láttunk) Tiago Monteiro kapcsán, a 2017 őszén súlyos teszt balesetet szenvedő portugál versenyző jól van, és aktívan részt vesz a hondás csapatok fejlesztőprogramjában.

Az All-Inkl.com Münnich Motorsport és a KCMG alakulat az elmúlt két napot Zandvoortban töltötte, ahol változó időjárási körülmények között tesztelték a Honda Civic Type-R TCR-t. A programban a japán márka valamennyi pilótája, azaz Nestor Girolami, Tiago Monteiro, Esteban Guerrieri és Tassi Attila is részt vett.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Információink szerint a portugál versenyző csak az első nap vezetett, utána ugyanis egy másik rendezvényen volt jelenése. 

"Nagyon hasznos volt az az egy nap Zandvoortban. Reggel még vizes volt a pálya, de aztán fokozatosan felszáradt, és délutánra már teljesen száraz lett. Ennek köszönhetően sok különböző beállítást próbálhattunk ki, miközben a vonalvezetést is jobban megismertük" - mondta Monteiro a WTC Blognak. 
"Nem a maximális teljesítmény volt a cél, ehelyett inkább a fejlesztésre koncentráltunk. Hosszú és kemény nap volt, de egyben nagyon hasznos, hiszen 70 kört tettem meg, és közben sokat dolgoztunk az autón." 
"Jövő héten egy kis szimulátorozás vár rám, majd megyünk tovább a Hungaroringre és a Szlovákiaringre" - zárta Monteiro. 

Amennyiben lehetőségünk lesz rá, igyekszünk Tassi Attilával is beszélni a teszt után. 

Hozzászólások