WTCC - Monteiro: én örültem volna a második-harmadik helynek is
Monteiro: én örültem volna a második-harmadik helynek is
Fotó: fiawtcr.com

Monteiro: én örültem volna a második-harmadik helynek is

LantiLanti
2019/07/09 10:23

Igazi mesébe illő történet lett a harmadik vila reali WTCR futam a portugálok számára, a lassan két éve súlyos balesetet szenvedő Tiago Monteiro ugyanis hazai pályán megszerezte első győzelmét a visszatérése óta.

Az F1-et is megjárt versenyző számára ehhez csapattársa óriási balszerencséje is kellett, hiszen Tassi Attila gyorsabb volt nála az időmérőn, és a futam első három körében is mindent tökéletesen csinált a Hell Energy KCMG Hondában.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Ám volt egy olyan tényező, amire ő sem lehetett hatással: a pénteken kicserélt motorban az egyik gyertya elvesztette a fonalat, és Atika a boxba kényszerült (hasonló probléma hátráltatta Esteban Guerrierit szombaton).

A futamgyőztes Monteiro a hivatalos sajtótájékoztatón elismerte, rettentően sajnálja Atikát, és hogy ő a második helynek is rettenetesen örült volna.

"Nagyon nehéz lehet most Attilának. Fantasztikusan ment az időmérőn, és egy nagyszerű kört rakott össze. Mindent megpróbáltam, amit tudtam, rengeteg kockázatot vállaltam, de egy kicsit gyorsabb volt nálam, és megszerezte a pole-t. Sajnos utána elromlott az autója, amit nehéz lehet feldolgozni, hiszen ez lett volna az első győzelme" - fogalmazott Monteiro.
"Én a második vagy a harmadik helynek is rettentően örültem volna, de valaki onnan fentről mindig vigyáz rám itt Vila Realban. Most nagyon nehéz neki, de lesz még rengeteg lehetősége, hiszen egy rendkívüli tehetség. Nagyon nehéz lesz őt legyőzni."

be2311d60b8fc304bc9ff1bb64b17821.jpg

A portugál elmesélte, mennyire nehéz volt összpontosítania az utolsó két körben.

"Nagyon intenzív pillanat volt, tele érzelmekkel. Sőt, kicsit nehéz is. Általában nincs gondom azzal, hogy az utolsó kanyarig koncentráljak, de most két körrel a vége előtt elkezdett járni az agyam. Tényleg sikerülni fog? És ilyenkor nem tudsz kellő mértékben összpontosítani."
"Látod a zászlókat, ahogy az emberek mindenhol felállnak. De nem nézhetsz oda, minden figyelmedet a pályára kell irányítanod. Nem volt könnyű, főleg, mert a csapattársam egy műszaki hiba miatt esett ki. Nekem is voltak kisebb gondjaim az első két körben, és az ember sosem tudhatja."
"Rengeteg dolog cikázik ilyenkor az agyunkban, de menni kell tovább, tenni a dolgunkat, és majd a végén meglátjuk. Az utolsó fél kör viszont már tele volt érzelmekkel."

A vila reali győzelem a tökéletes fináléja annak a közel egy éves tortúrának, amin Monteiro átesett. Az kitartás, az elszántság és az akaraterő jutalma.

"Egyedül Isten tudja, mennyire nehéz volt az elmúlt két év, rengeteg kétellyel és kérdőjellel. Képes leszek visszatérni? Képes leszek elvezetni az autót? Képes leszek magas szinten versenyezni? A szezonkezdet utáni időszak is nehéz volt. Marrakeshben minden jól indult, de azóta kemény
szakaszokat éltünk át."

64e9dbbaed63926d40d47c661d038f8b.jpg

"Én már 22 éve versenyzem, és ennyi idő alatt volt pár mélypontom, sőt, igazából szeretem, amikor vissza kell küzdenem magam egy nehéz szituációból."

Monteiro elismerően beszélt a Hondáról, a KCMG-ről és JAS-ról, valamint a vila reali közönségről is, hiszen az ő támogatásuk is elengedhetetlen volt a győzelemhez. Végül azt is elmondta, miért akart mindenképp visszatérni a balesete után.

"Fizikailag, lelkileg is nagyon nehéz időszak van mögöttem. Az ember ilyenkor a sötétben tapogatózik, és nagyon bizonytalannak érzi magát. Sokszor eszembe jutott: miért, mi a fenének próbálom meg, nem fog menni. De ahogy a dobogón is mondtam, nagyon régóta csinálom ezt, és akartam adni neki egy esélyt. Mindent meg akartam próbálni, hogy ha tényleg nem vagyok rá képes, akkor az derüljön ki."
"Ez a szenvedélyem, ez az életem. Ezért létezem."
Hozzászólások