WTCC - Monteiro elmondta, hogy van a vasárnapi nagy baleset után
Monteiro elmondta, hogy van a vasárnapi nagy baleset után
Fotó: fiawtcr.com

Monteiro elmondta, hogy van a vasárnapi nagy baleset után

LantiLanti
2019/09/17 14:40

A Hell Energy KCMG Hondával versenyző Tiago Monteiro szenvedte el a legnagyobb balesetet a ningbói WTCR hétvégén, a portugál pilóta kb. 120-130 km/h-s tempóval csapódott neki a boxutca falának.

A baleset az utolsó kanyar kijáratán történt, amikor Mehdi Bennani kigyorsításon behúzódott a portugál mellé, aki viszont próbálta védeni a helyét, és szintén elindult befele. A két autó összeért, és a Honda keresztbe forgott a Volkswagen elején, majd orral a falnak csapódott. 

Több magyar versenyző véleményét is hallottam az esetről, és szinte mindenki versenybalesetnek látta, a felügyelők viszont áthajtásos büntetést adtak a marokkóinak.

Monteiro saját lábon hagyta el az autót, majd még a helyszínen megvizsgálta őt Christian Wahlen, az FIA orvosa. Nemrég azt is elmondta, hogy van.

"Az állapotom OK, nagyjából ez a legjobb dolog, amit erről a versenyhétvégéről mondhatok. Nagy ütközés volt, de megvizsgáltak, és nincs velem semmi baj" - mondta a portugál.

Monteiro 2017 augusztusában szenvedett szörnyen nagy balesetet a Honda barcelonai tesztjén, aminek következtében közel másfél évet kihagyott. Azóta ez volt az első komoly ütközése versenyen.  

Hozzászólások