WTCC - Monteiro a Hungaroringen sem tér vissza
Monteiro a Hungaroringen sem tér vissza
Fotó: fiawtcr.com

Monteiro a Hungaroringen sem tér vissza

LantiLanti
2018/04/26 13:10

Tovább kell várnunk a tavaly szeptemberben súlyos tesztbalesetet szenvedő Tiago Monteiro visszatérésére, a Formula 1-et is megjárt portugál pilótát a Hungaroringen is Benjamin Lessennes helyettesíti a Boutsen-Ginion csapatnál.

A korábban bejelentett megállapodás értelmében azonban Monteiro is ott lesz a magyarországi Világkupa fordulón, és tanácsaival próbálja segíteni 18 éves belga helyettesét, akinek komoly kihívást jelentett a marokkói szezonkezdet.

"Nem Marrakesh a létező legjobb helyszín a bemutatkozásra, hiszen szinte semmi ismeretem nem volt a pályáról. Ami a Hungaroringet illeti, rengeteget gyakoroltam szimulátoron, úgyhogy sokkal jobb helyzetből indulok majd" - mondta Lessennes
"Izgatott vagyok, hogy Magyarországon is ott lehetek a WTCR mezőnyében, és már nagyon várom, hogy ismét együtt dolgozhassak Tiagóval. Az ő tapasztalata felfoghatatlanul sokat jelent számomra és a csapat számára is."

Coronel_marr_sun.jpg

Az első pontjaira hajtó belga csapattársa ezúttal is Tom Coronel lesz, aki szerint a Hungaroring fekszik majd a Honda Civic Type-R TCR-nek.

"Mindig élvezem, ha Magyarországra jövök, mert a pálya komoly kihívást jelent, a szurkolók pedig igazi motorsport fanatikusok. Vegyes eredményeket értem itt el a múltban, de 2015-ben másodikként zártam, és ennek megismétlése lesz a cél" - fogalmazott Coronel.
"A Honda egy erős autó, és különösen jó az egyensúlya a közepesen gyors kanyarokban, úgyhogy szerintem a Hungaroring jobban passzol majd hozzá, mint a Marrakesh."

Coronel marrakeshi videói:A szombaton rajtoló hungaroringi WTCR hétvége programját ITT találjátok.

Hozzászólások