WTCC - Monteiro: a Honda fenntartja nekem az autót
Monteiro: a Honda fenntartja nekem az autót
Fotó: fiawtcr.com

Monteiro: a Honda fenntartja nekem az autót

LantiLanti
2018/04/16 18:59

Tiago Monteiro ott volt Marrakeshben, a tűzállójába is belebújt, ám csak a hivatalos fotózás kedvéért, a portugál versenyző egészségi állapota ugyanis továbbra sem teszi lehetővé a visszatérést.

Az elmúlt fél évben elég sok fotót láttam Monteiróról, de csak a barcelonai kollektív teszten találkoztam vele először személyesen a balesete óta. Kétségtelenül rengeteget javult az állapota, a róla hallott hírekhez képest szinte csoda, amilyen jó bőrben volt, de minden mozdulatán látszott, a szervezete még mindig nem heverte ki teljesen ezt a súlyos traumát.

Egyelőre senki sem tudja megmondani, mikor ülhet újra autóba, de saját elmondása szerint amióta tudja, nincs életveszélyben, egy pillanatra sem fordult meg benne a visszavonulás gondolata. Barcelonában csak pár szót váltottunk, akkor azt mondta, most még nem lehet tudni, hogy két hét vagy két hónap, de vissza fog térni.

Nem sokkal a marrakeshi hétvége után Monteiro meglátogatta a Formula E római versenyét, ahol pártfogoltja, Antonio Felix Da Costa is rajthoz áll, és ha már ott volt, adott egy rövid interjút a Campeonesnek.

"Eltelt hét hónap a balesetem óta, ami sok idő, a testnek viszont kevés. Az orvosaim továbbra is nagyon optimisták a fejlődésemmel kapcsolatban, azt mondják, ami három hónapja még bizonytalannak tűnt a látásommal kapcsolatban, az most már láthatóan a jó irányba halad" - mondta Monteiro.

Marokkóban Benjamin Lessennes helyettesítette a portugált, és ez így marad egészen addig, amíg el nem jön a visszatérés ideje.

"Nem tudom, hogy két vagy három hónap, de a Honda fenntartja számomra az autóm. Viszont így is nagyon bosszantó ez a helyzet; nem volt jó érzés kívülről nézni a versenyeket."

A WTCR következő fordulóját április 28-29 között rendezik a Hungaroringen.

Hozzászólások