WTCC - Mitsubishi hegyi kecskét vett Nagy Norbi
Mitsubishi hegyi kecskét vett Nagy Norbi
Fotó: nagynorbi.hu

Mitsubishi hegyi kecskét vett Nagy Norbi

LantiLanti
2018/06/06 11:29

A napokban új taggal bővült Nagy Norbi családja, ám nem gyermekáldásra kell gondolni, "csak" a Zengő Motorsport WTCR-pilótájának ifjúkori álma teljesült: végre lett egy saját versenyautója. 

Bár júniust írunk, saját elmondása szerint úgy érzi magát, mintha most jött volna el a karácsony, mióta a garázsában parkol egy idehaza legendásnak mondható versenyautó, egy Mitsubishi Lancer Evo VI, amelyet pálya- és hegyiversenyekre készítettek fel, és amivel annak idején Herter Gusztáv száguldozott az OB-ben.

Ez az autó valóban egy apró kis morzsa a magyar autósport történelmében. Emlékszem, amikor először dolgoztam szpíkerként a Hungaroringen, és az ismerősökkel megnéztük az OB akkori felhozatalát (húúú, de nagyon más világ volt még az), mindenki heves gesztikulációval mutogatott Guszti Mitsujára, mondván: "apám, ezt az autót nézd meg! Ezt hallgasd meg! Ilyen nincs még egy a paddockban!"

Külsőre gyönyörű, hangra leírhatatlan - ezek az első emlékeim erről az autóról. Nagy Norbinak hamarosan sok-sok emléke lesz vele, hiszen a piros Lancer már az övé. 

"Mindig is álmom volt, hogyha egyszer saját versenygépem lesz, akkor az egy hegyi autó legyen. Nos, úgy tűnik, ez a pillanat is elérkezett az életemben. A napokban ugyanis egy hazánkban legendásnak mondható versenyautó került hozzám. A híres Mitsubishi Lancer Evo VI, amivel korábban Herter Gusztáv versenyzett, majd körülbelül 5 év kényszer pihenőre vonult" - írta Norbi a nagynorbi.hu oldalon. 

Nagynorbi_mitsu_2.png

Egy ilyen hosszú szünet egyetlen versenyautónak sem tenne jót, úgyhogy a következő hetekben Norbiék apró darabokra szedik a Mitsubishit, és minden alkatrészét alaposan átnézik, kitakarítják. 

A cél pedig? Természetes Norbi "leghazaibb" versenye, a Mátrai Hegyiverseny. A parádsasvári eseményt idén július 13-án rendezik, ami ütközik a WTCR szlovákiaringi állomásával, úgyhogy erre legközelebb egy év múlva lesz lehetősége.

"A jövő évben szinte 100%-ra kijelenthető, hogy a ”Szörnnyel” vágok neki a viadalnak, és ha úgy alakul, még az is lehetséges, hogy nem csak egy hegyi versenyen indulok vele abban az évben."

Norbi ígéretet tett rá, hogy a szurkolók nyomon követhetik a legendás Mitsubishi újjászületését, azaz a jövőben további hírek várhatók az autóról. 

Hozzászólások