WTCC - 5-ös vagy 1-es? Michelisz Norbi döntött az idei rajtszámról
5-ös vagy 1-es? Michelisz Norbi döntött az idei rajtszámról
Fotó: fiawtcr.com

5-ös vagy 1-es? Michelisz Norbi döntött az idei rajtszámról

LantiLanti
2020/03/18 10:25
Kellemes problémája volt idén Michelisz Norbinak: el kellett döntenie, marad-e a 2010-es WTCC-bemutatkozása óta folyamatosan használt 5-ös rajtszámnál, vagy felveszi bajnoknak járó 1-est. 

A BRC Racing versenyzője végül ugyanúgy döntött, mint egy évvel korábban csapattársa, a 2018-ban bajnok Gabriele Tarquini: a bajnoki rajszámmal versenyez idén. 

"Hosszú gondolkodás után döntöttem úgy, hogy az 1-es rajtszámmal megyek. Nem volt ez egy egyszerű kérdés, hiszen hosszú évek óta az 5-ös volt az autómon, és ezzel a számmal lettem bajnok. Nagyon büszkén viselem majd 2020-ban az 1-es rajtszámot, és remélem, ez egy gyümölcsöző döntés lesz, ami újabb bajnoki címet eredményez. Vagy kettőt" - mondta Norbi 

A magyar pilóta a döntéssel párhuzamosan a hivatalos logóját is megváltoztatja. Az 1-es rajtszám a monogram M-betűjébe került bele, és piros-fehér-zöld színezést kapott.

NM 1.jpg

Ami Norbi csapattársát illeti, Tarquini úgy döntött, az 1-esel eltöltött szezont követően idén visszatér a 30-ashoz. Ahhoz a számhoz, amellyel 2018-ban megnyerte a WTCR-t.

"Sajnálom, hogy le kell mondanom az 1-es rajtszámról, de annak örülök, hogy ebben a szezonban Norbi autóján láthatom majd. Úgy döntöttem, visszatérek egy olyan számhoz, amellyel már sok sikert elértem a pályafutásom alatt. 30-assal lettem bajnok, de ezzel emlékezem a pályafutásom elején elért sikerekre. És persze azért is jó, mert egy Hyundai i30 N TCR-el versenyzem. Kellemes emlékek fűződnek hozzá, és remélem, idén is szerencsét hoz majd" - fogalmazott az olasz veterán. 

Tarquini nem sokat változtatott a hivatalos logóján, annyi történt, hogy az 1-est 30-asra cserélte a GT monogram mögött. Amúgy marad benne a vaddisznó, mivel agresszív stílusa miatt korábban azt a becenevet kapta Olaszországban. 

GT 30.jpg

Ezzel párhuzamosan a másik két Hyundai-pilóta, az Engstler Motorsport két versenyzője is virított. Nicky Catsburg hozza magával a 88-ast, Luca Engstler pedig 8-assal versenyez majd. A német pilóta általában ezzel megy, tavaly viszont a két szabadkártyás vendégszereplés alkalmával váltania kellett, mert a 8-as Augusto Farfusé volt. 

Catsburg nem is lenne Catsburg, hanem valami frappáns sztori csatlakozna a választáshoz.

"Azért választottam a 88-ast, mert emlékeztet az otthonra, amikor távol vagyok. Augusztus 8-án házasodtam meg, úgyhogy a 88-as összeköt a családommal, amikor versenyzem. Plusz ezzel jó pontokat tudok szerezni a feleségemnél, és az évfordulónkat sem felejtem el a versenyzés miatt" - mondta a holland. 

A holland pilóta a logón sem változtatott tavalyhoz képest.

catsburg-logo-2020.png

Engstler már akkor is kötődött a nyolcas számhoz, amikor még el sem kezdett versenyezni, és szeretné örökre megtartani ezt a számot.

"Amióta elkezdtem sportolni, a 8-as volt a számom. Még fociztam, amikor ez elkezdődött, aztán vittem magammal a gokartba, a Formula 4-be és végül a TCR-be is. Eredetileg azért választottam, mert március 8-án születtem, és sosem mondtam le róla, kivéve, ha én voltam a bajnok. Az ilyen eseteket leszámítva szeretném is mindig megtartani, hiszen ez egy elég jó szám. A végtelenséget szimbolizálja" - magyarázta Engstler. 

Végezetül íme Engstler logója, amely egy rafinált-agresszív emoji a rajszámával és a német színekkel. 

engstler-logo-22.jpg

Mit szól Michelisz Norbi választásához?

Jobban örültem volna, ha marad az 5-ösnél.
 
15% (7 szavazat)
Ő a bajnok, legyen csak rajta az 1-es.
 
83% (39 szavazat)
Inkább egy harmadik rajtszámot kellett volna választania.
 
2% (1 szavazat)
Összes szavazat: 47

További részletek hamarosan.  

Hozzászólások