WTCC - Michelisz pályacsúccsal fenekelte el rútul a WTCR-mezőnyt Vila Realban
Michelisz pályacsúccsal fenekelte el rútul a WTCR-mezőnyt Vila Realban
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz pályacsúccsal fenekelte el rútul a WTCR-mezőnyt Vila Realban

LantiLanti
2019/07/06 13:18

Higgadt, fölényes, magától értetődő... 

Tudom, valószínűleg egyik sem teljesen igaz, mégis ezek a szavak és érzések voltak bennem, látva Michelisz Norbi teljesítményét az első vila reali időmérő edzésen. 

A BRC Hyundai magyar pilótája végig kézben tartotta az eseményeket, és csak akkor jött ki a pályára, amikor kellett. Az első szett gumin egy 2:00.177-tel kezdett, amin aztán negyed órán keresztül törték a fejüket a többiek. Norbi addig szép csendben ücsörgött a boxban, és várta az új kihívást.

A feladvány végül Rob Hufftól érkezett, aki ment egy 2:00.005-öt, és átvette a vezetést. A BRC-szerelők abban a pillanatban dobták fel előre az új Yokohamákat, és Norbi ment vissza a pályára.

Itt bekavart neki kicsit az élet, mert pont megkezdte volna a gyors körét, amikor csapattársa, Gabriele Tarquini nekiment a gumibálának, egész pályás sárgát okozva ezzel. Kicsivel később Nicky Catsburg is kipróbálta "a szert", de Norbi ekkor már visszament a boxba.

f8522ebda4d2debc05729a5a86541aa7.jpg

Megint új Yokohamák, és következett az utolsó roham. Zöld első, zöld második, majd lilába borult a harmadik szektor (ami Norbi egyik nagy erőssége itt Vila Realban), és meghajolt előtte Thed Björk tavalyi pályacsúcsa. Michelisz Norbi 1:59.498-at ment, amivel három tizedet faragott az eddigi rekordból. 

"Azt hiszem, ez volt életem legjobb köre, szinte sehol nem maradt benne tartalék. Nagy-nagy köszönet a csapatnak, mert folyamatosan fejlődni tudtunk az autóval tegnap óta" - nyilatkozta Norbi, aki idén másodszor szerezte meg a pole-t, de először a szombati időmérőn. 

Az időmérő ráadásul az összetett szempontjából is pazarul alakult, Norbi legfontosabb riválisai ugyanis gyengélkedtek. Idén először az All-Inkl.com csapat semmivel sem tudott többet, mint a Hell Energy KCMG, így a listavezető Esteban Guerrieri csak 19. lett, míg Nestor Girolami a 14. helyen zárt. 

Thed Björk kilencedik, Fred Vervisch 21., Mikel Azcona pedig 20. lett, azaz Norbi ma délután nagyot faraghat a hátrányából, és alaposan leszakíthat pár ellenfelet a bajnokságban. Ehhez persze még kell egy jó futam. 

Tassi Attila harmadik legjobb hondásként a 17. helyen zárt, 2:00.879-cel.

Az első időmérő edzés végeredménye:

qp1.jpg

Az első futam 16:00-kor rajtol, ám a közvetítést sajnos itthon "elfedi" Wimbledon. Ami a képet illeti, arra ott az Eurosport Player, azon pedig még dolgozom, hogy valahogy hallgatni lehessen majd a magyar kommentárt is mellé. 

Hozzászólások