WTCC - Michelisz Norbinak két századon múlt
Michelisz Norbinak két századon múlt
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbinak két századon múlt

LantiLanti
2019/05/10 15:04

A súlykompenzáció életbe lépésének hála a Hyundai i30 N TCR visszakerült a helyére, a Szlovákiaringen a koreai márka két versenyzője szerezte meg az első sort az első időmérőn.

Sokáig Michelisz Norbi vezetett, ám a hajrában Nicky Catsburg 23 ezredmásodperccel jobbat ment nála, így a magyar pilóta a második kockából kezdheti majd a vasárnapi első futamot. 

Ha csak a szektoridőket nézzük, Norbié lehetett volna a pole, ám a hollanddal ellentétben ő nem tudta tökéletesen összerakni a gyors körét. A legjobb részidőiből álló ideális kör viszont 56 ezreddel jobb, mint Catsburgé. Persze ez már csak játék a számokkal, hiszen olyan pici az eltérés, hogy gyakorlatilag lehetetlen különbséget tenni a két pilóta teljesítménye között. 

A második rajtkocka amúgy elméletileg nem rossz, Gabriele Tarquini tavaly onnan indulva nyerte meg a második futamot. Persze aztán a harmadikon Norbi a pole-ból győzött. Mindegy, kell egy jó rajt, a többi pedig legkésőbb a hármas kanyarig eldől. 

Nagyon erős az Alfa Romeo és a Cupra is, a Lynk & Co ellenben tovább szenved; Yvan Mullerék komoly hátrányban vannak a végsebesség tekintetében.

Ami a másik magyar pilótát illeti, Tassi Atika és csapata sajnos nem talált rá megoldásra. A magyar pilóta 23., Tiago Monteiro pedig 21. lett.

Az első időmérő végeredménye:

qp1.jpg

A második időmérő 16:30-kor kezd, és élőben közvetítjük az Eurosport 2-n.

Hozzászólások