WTCC - Michelisz Norbi veszélyesen szereti - Vila Realt is megnyerte
Michelisz Norbi veszélyesen szereti - Vila Realt is megnyerte
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi veszélyesen szereti - Vila Realt is megnyerte

LantiLanti
2019/07/06 18:19

Két héttel azután, hogy életében először győzött a világ legnehezebb versenypályájának tartott Nordschleifén, Michelisz Norbi meghódított egy újabb veszélyes kört, a 150-es átlagtempójáról elhíresült Vila Realt. 

Norbi dominált az időmérő edzésen, és a pole-ból kezdhette a versenyt. Remek volt a reakcióideje (azzal mondjuk sosincs baj), és a kerekek sem forogtak ki túlságosan, így ellenállhatatlanul tartotta meg a vezetést. 

A második helyről induló Augusto Farfus jó csapattársként egyedül arra figyelt, hogy minél hamarabb bevágjon a harmadik kockából startoló Yann Ehrlacher elé, ami szintén sikerült. 

Ekkor beindult a BRC Stratégiai Iroda, az olasz csapat szinten valamennyi versenyzője Norbiért kezdett el dolgozni. Farfus Ehrlacher-t és Rob Huffot fogta vissza kicsit (Ma Qing Hua csúnyán beragadt a rajtnál, és visszaesett), Nicky Catsburg pedig a következő társaságot (Aurélien Panis, Johan Kristoffersson, Thed Björk) tartotta szóval. 

Norbi így viszonylag hamar kiharcolta a szükséges három másodperc előnyt, letöltötte a joker-kört, és az élre tért vissza. Farfus és Huff vele együtt jött ki, hiszen Catsburg elegendő előnyt biztosított neki, Ehrlacher viszont még kint maradt egy kört, amit alaposan meg is nyomott, így sikerült bevágnia Farfus elé a második helyre.

Norbival viszont nem bírt, és csak akkor tudott közelebb kerülni hozzá, amikor a magyar pilóta a végén már elkezdett spórolni.  

eeca8c92aa2b544bce153c2ab984c19c.jpg

A hátralévő körökre az élbolyban Johan Kristoffersson maradt az egyetlen kérdőjel, a svéd megpróbálta későre hagyni a joker körét, ám Björk tempója veszélyes volt rá nézve, így végül a nyolcadik körben kijött, és visszasorolt a hetedik helyre. 

Ja, igen, az ötödik körből említést érdemel még Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro összeakadása. Kívülről úgy tűnt, mintha az olasz elfékezte volna magát, és így nem tudott elfordulni az első kanyarban, amivel a portugált is lekényszerítette a pályáról. 

És ott van még szegény Esteban Guerrieri is, aki feljött a 13. helyig, már túl volt a joker-körön, amikor a motorja érdekvédelmi mozgalmat indított, és az argentin onnantól kezdve max. arra volt jó, hogy másoknak örömöt szerezzen a pályán. 

Michelisz Norbi idei második győzelmét aratta, és ezzel 15 pontra csökkentette hátrányát a nullázó Guerrierivel szemben. Ehrlacher negyedszer, Farfus másodszor állt a dobogón.

Az első vila reali futam végeredménye:

R1.jpg

Folytatás szombaton 11:00-kor a második időmérővel, amit az Eurosport 1 élőben közvetít. 

Hozzászólások