WTCC - Michelisz Norbi verseny nélkül vesztett egy pontot az előnyéből
Michelisz Norbi verseny nélkül vesztett egy pontot az előnyéből
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi verseny nélkül vesztett egy pontot az előnyéből

LantiLanti
2019/09/28 09:53
Végre nyilvánosságra hozták a szeptember 4-én megtartott fellebbviteli tárgyalás eredményét, amely még a július eleji Vila Realban történt szabálytalanságok ügyében döntött.

A portugáliai hétvégén több Audi is, minimális eltéréssel, de megbukott a maximális turbónyomás vizsgálaton, ám szerintük a szabályozás nem volt egyértelmű, így az FIA bíróságán támadták meg a felügyelők döntését. 

És nekik lett igazuk, a Nemzetközi Szövetség ugyanis utólag törölte a megfellebbezett vila reali határozatokat, és visszaadta Fred Vervisch valamint Jean-Karl Vernay elvett eredményeit.

A belga szempontjából ez mindössze formaság, hiszen egy 20. helyet kapott vissza, a francia ellenben egy 10. és egy 5. helyezéssel, azaz összesen 17 ponttal lett "gazdagabb", amivel a 12-ről a tizedik pozícióba jött előre a bajnokságban. 

Mivel a harmadik futam eredménylistáján így visszakerült Michelisz Norbi elé, a magyar pilóta elveszített egy pontot, és előnye 15-re csökkent az élen Esteban Guerrierivel szemben. Az argentin nullázott a szóban forgó versenyen, Yvan Muller pedig a francia előtt végzett, így az ő pontjaik számát a döntés nem érinti. Thed Björk és Mikel Azcona ellenben szinten elbukott egy-egy pontot. 

A világbajnokság (vissza)frissített állása:

o.jpg

Hozzászólások