WTCC - Nagy meglepi: Michelisz Norbi újra TCR-versenyen indul a hétvégén
Nagy meglepi: Michelisz Norbi újra autóversenyen indul a hétvégén
Fotó: Europress/AFP

Nagy meglepi: Michelisz Norbi újra TCR-versenyen indul a hétvégén

LantiLanti
2020/08/12 14:49
Még a WTCR szezon szeptember közepi rajtja előtt TCR-versenyen vehet részt a Túraautó Világkupa címvédője, Michelisz Norbi már úton van a Nürburgringre, ahol rajthoz áll a TCR Germany második állomásán. A magyar pilóta a Facebook-oldalán elárulta, hirtelen jött lehetőségről van szó.

Hivatalosan annyit tudni Norbi indulásáról, hogy egyszeri vendégszereplésről van szó, és a Team Engstler VIP versenyautóját vezeti majd, ami természetesen egy Hyundai i30 N TCR. 

Ebben az autóban indult korábban a WRC-menő Thierry Neuville és a 2018-as WTCR-bajnok Gabriele Tarquini is.  

"Mindig nagy kihívás egy új bajnokságban indulni. Ez most többszörösen is igaz, hiszen még sosem mentem a Nürburgring Grand Prix pálya sprint kialakításán. De autóversenyzőként az ember keresi a kihívásokat, és boldog vagyok, hogy rajthoz állhatok az ADAC TCR Germany-ben ezen a hétvégén" - idézi Norbit a bajnokság honlapja. 

A futamok az úgynevezett Sprintstecke konfiguráción zajlanak majd, mely (WTCR-s változattal ellentétben) tartalmazza a Mercedes-Arenát, viszont kihagyja a visszafordítót és a Michael Schumacher-S kanyarkombinációt is, mivel a versenyzők az ötös kanyar előtt visszafordulnak a hátsó egyenes szakaszra. 

sprintstrecke-nurburgring.png

Norbi kemény meccsekre számít, de nem kertel: futamgyőzelemért utazik a német bajnokságba.

"Az ADAC TCR Germany az egyik legjobb nemzeti TCR-bajnokság. Az elmúlt években is láttuk, hogy az itt élmenő pilóták a nemzetközi TCR-küzdőtéren is megállták a helyüket. Kemény csatákra számítok, hiszen nagyon versenyképes a mezőny, viszont a célom így is az, hogy nyerjek legalább egy futamot."

Michelisz Norbi számára a hétvégén minimális gyakorlási lehetőséget jelent majd az őszi nürburgringi WTCR-futamra, hiszen ott a Nordschleifén megy majd a mezőny. A jelentősége inkább abban van, hogy így könnyebben veheti fel újra a versenyzés ritmusát a szezonkezdet előtt.  

A bajnokság versenyeiről ingyenes élő közvetítés lesz az ADAC TCR Germany Facebook oldalon. 

A hétvége programja: 

Péntek:
10:35 – Első szabadedzés [30p]
15:05 – Második szabadedzés [30p]
17:50 – Időmérő edzés [25+10p]

Szombat: 
11:50 – Első futam [30p]

Vasárnap: 
11:25 – Második futam [30p]

Hozzászólások