WTCC - Michelisz Norbi újra tesztelt a Hondával
Michelisz Norbi újra tesztelt a Hondával
Fotó: Castrol Honda Racing

Michelisz Norbi újra tesztelt a Hondával

LantiLanti
2015/10/24 15:11

Egy éven belül ötödik alkalommal tesztelt a gyári Castrol Honda Racing Team JAS csapat színeiben Michelisz Norbi, a Zengő Motorsport privát pilótája a japán márka spanyolországi tesztjére kapott meghívást múlt héten.

Norbi tavaly novemberben ment először a JAS Motorsporttal, amikor felkérték, hogy dolgozzon együtt a gyári alakulattal a csapat Motorland Aragonon zajló gyakorlásán. A holtszezon során még egyszer lehetőséget adtak neki, akkor Valenciában körözhetett az egyik gyári Civic-kel, majd Portimaóba invitálták, nem sokkal a termasi idénynyitót követően.

Legutóbb augusztusban szintén a Motorland Aragonon dolgozhatott együtt a hondásokkal, és a változatosság kedvéért ezúttal is az Alcaníz közelében található pálya volt a helyszín, ahol a magyar pilóta egy napot kapott a programból.

"Négy napon keresztül teszteltünk a Motorland Aragonon; az első három nap során Gabriele Tarquini vezette az autót, az utolsón pedig Michelisz Norbi dolgozott. A cél a kasztni továbbfejlesztése volt, és több nemrég elkészült újítást is kipróbáltunk. Alapvetően az volt a cél, hogy összevessük a módosítások teljesítményét az eredeti elemekével" - mondta Alessandro Mariani, a JAS Motorsport csapatfőnöke a WTCC Blognak.

Információink szerint a Honda még rendelkezik egy jókerrel a 2015-ös hungaroringi hétvégén megkezdett periódusból, így kíváncsiak voltuk, született-e a döntés ennek felhasználásáról. A válasz ennyi volt: jelen pillanatban még nem.

Érdeklődtünk a pletyka szinten többször is felmerülő esetleges új autóról is (2017-re lehet belőle valami, ha igazak a hírek), ám Mariani csak annyit válaszolt: "örülnék neki... ha lenne."

Úgy tűnik azonban, hogy a Hondák 2016-os darabszáma még sincs kőbe vésve, hiszen mikor azt kérdeztem a JAS csapatfőnökétől, meg tudja-e erősíteni, hogy nem építenek új autókat a következő szezonra, Mariani úgy felelt "erről még folynak a tárgyalások."

Amint láthatjátok, az év ezen szakaszában még nagyon sok minden képlékeny a WTCC-ben, így kis túlzással bármi, és annak az ellenkezője is megtörténhet.

Hozzászólások